Hilsen fra Miljø­ma­fiaen

Miljømafiaen svarer Kirkebirkeland, og ønsker å gi ham et tilbud han ikke kan avslå. Det beste som kan skje, er at Norge blir en ledende aktør på å levere løsninger til lavutslippssamfunnet til en verden som trenger omstilling, mener Oslo Grønne Studenter.

Dette innlegget er et svar på et leserinnlegg fra forrige uke.

Mats Kirkebirkeland, vi vil gi deg et tilbud du ikke kan avslå. Hva om vi ikke borer etter mer olje i Norge eller støtter tjæresandutvinning i Canada? Hva om regjeringen dreier investeringene som hvert år går til oljebransjen og selskaper som brenner skog i Indonesia, over til utvikling av fornybar energi, og klima- og miljøvennlig infrastruktur som høyhastighetsbane til Europa? Det verste som kan skje, er at vi sløser bort en del penger på ulønnsomme investeringer. Det beste som kan skje, er at Norge blir en ledende aktør på å levere løsninger til lavutslippssamfunnet til en verden som trenger omstilling.

Alternativet er å fortsette i fotsporet til den foregående regjeringen, med symboltiltak som kvotekjøp, kræsjlandinger på Mongstad og samtidig gi bånn gass i oljesektoren. 900 forskere har i løpet av de siste årene lest og sitert over 9000 forskningsartikler og tatt stilling til over 55 000 kommentarer fra kolleger verden rundt. For noen uker tilbake kom resultatet, en 2000 sider lang konsekvensutredning som konkluderer med at tiden er i ferd med å løpe ut for oss om vi skal ha noen sjanse på et levelig klima til våre etterkommere. Som mafiafamilier flest er også vi i «Miljømafiaen» opptatt av at våre etterkommere skal ha det bra. Om de konservative ikke evner å ta vare på kloden, ja da egner de seg kanskje bedre som økologisk fiskefôr. Det er ikke personlig, Mats. Det er kun politikk.