Bill. mrk. ny bestevenn

Det ville ikke være urimelig å mistenke at flertallet av de som anmelder musikk for studentmedier er tynne, små indierocknisser med både bukser og musikkpreferanser som er pinlig korrekt smale. Den gode nyheten er: Du trenger ikke å være en sånn en for å sette pris på denne plata.

Det er som tittelen sier: Relax; the mountain will come to you. Eksil-Bodøværingene i Cold Mailman har ligget og vaket i vannskorpa på indiesjøen en stund. Nå bryter de gjennom overflaten med en plate som er stilig, detaljert og tilgjengelig på en gang.

Av de elleve låtene er flertallet så velskrudde at de står stødig hver for seg. Låter som «Katrina» og P3-spilte «Pull yourself together and fall in love with me» er ikke bare eksempler på frontmann Ivar Bowitz’ gode håndlag på låtskriversiden, men også på en smakfull, neddempet produksjon som slipper fram mange fine detaljer.

Cold Mailman er på sitt beste når de beveger seg på den lette, melodiforkuserte siden av repertoaret. Låtene med tilløp til tyngre, mer statisk uttrykk, som «Salva me» og «The end of the day» faller mer gjennom i mangelen på elementer som holder på interessen. Skal man bruke floskelen «variert», blir det likevel med positive fortegn.

Relax; the mountain will come to you er litt som en av dine mange gode venner. Snill og fin – biter ikke av deg hodet, og tåler mange gjensyn uten å bli kjedelig og oppbrukt. Det er god grunn til å håpe at Cold Mailman kan komme til å levere din nye bestevenn neste gang.