Med fare for å bli gal

Det gör ondt när knoppar brister siteres Karin Boye på i denne boka. Hun har så rett, så rett. Og tenk alt som kan gå galt: Utbrenthet, psykoser, spiseforstyrrelser, bipolar lidelse og selvskading. Skilsmisser og tap av våre nære. Boka er ment å hjelpe deg som har gått deg vill i livet med å ikke i tillegg gå deg vill i floraen av terapitilbud der ute.

Jeg må innrømme at jeg er helt i starten av mitt virke som terapiguidebokkritiker. Men uansett, jeg har da vært borti et og annet, og det første som slår meg her er at denne boka minner om en sånn infomasjonsblekke som man finner på kommunens helsestasjon, med priser, kontaktinformasjon og det hele, bare veldig mye tykkere (drøyt 200 sider). Detaljrikdom og nøyaktighet er vel og bra, men forfatteren går så langt inn i beskrivelsen av hver enkelt terapeutiske retning at et urolig hode som skal foreta et valg kan risikere å forvirres, og dermed vil presisjonen virke mot sin hensikt. Information overload, kalles det visst.

Men uansett, skulle du føle behov for en bok som dette, finnes det sikkert ikke så mange alternativer, og Arnets forsøk tar opplagt sin leser på alvor. Velskrevet og med en klar struktur, pyntet opp med eksempler fra virkeligheten. Her gjelder det altså bare å holde fokus.