INNTEKTSTAPERE: Nestleder i SV, Audun Lysbakken, mener studentene har vært inntektstapere i mange år, og vil nå forlenge studiestøtten til 11 måneder i året.
INNTEKTSTAPERE: Nestleder i SV, Audun Lysbakken, mener studentene har vært inntektstapere i mange år, og vil nå forlenge studiestøtten til 11 måneder i året.

Vil ha 11 måneders studie­støtte

SVs nestleder Audun Lysbakken støtter NSUs krav at studenter bør få studiestøtte også i juni.

–⁠ Vi ser at studieåret blir stadig lenger, slik at studentene får mindre tid til å tjene penger. Derfor er det nødvendig med studiestøtte også i juni, sier Audun Lysbakken, nestleder i Sosialistisk Venstreparti (SV) til den bergenske studentavisa Studvest.

Han går nå inn for at studenter også bør få støtte i juni, i stedet for at den siste utbetalingen fra Lånekassen kommer 15. mai, slik den gjør i dag. Nestlederen regner med at økningen i studiestøtte vil bli en del av SVs partiprogram for neste regjeringsperiode.

–⁠ Studentene har vært inntektstaperne i Norge i lang tid. Dette vil bety en pen inntektsøkning for veldig mange, sier Lysbakken.

Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund har i lengre tid jobbet for å få utvidet støtteperioden til 11 måneder i året. Ifølge deres egne beregninger vil det koste rundt 493 millioner kroner i året å øke studiestøtten for landets studenter med en måned.

NSU-leder Ingvild Reymert er glad for støtten som nå kommer fra SV-nestlederen.

–⁠ Vi er veldig fornøyde med støtten fra SV. Når den siste utbetalingen kommer i mai, må studenter velge mellom å lese til eksamen eller jobbe for å ha penger å leve for i juni, sier hun til Studvest.