Unormal lørdags­jobb

–⁠ Gutten min vil at jeg skal svelge, er det normalt? Hver lørdag sitter det en medisinstudent og svarer på spørsmål om sex i Petre.

–⁠ Det er ikke farlig, men du skal bare gjøre det om du synes det er all right. Synes du ikke det burde du kanskje få han til å svelge litt av sitt eget, svarer Gunhild Melhus (23) på tekstmeldingen fra en jente på 17 som sitter der ute et sted.

Klokken på veggen har akkurat blitt 13.03 og det er Juntafil på Petre. Rundt omkring i landet sitter spent ungdom i alle aldre klare med mobilen for å taste inn hva de lurer på om sitt eget kjønnsliv.

–⁠ Sendingen i dag skal altså handle om hva som er normalt og hva som ikke er normalt, sier programleder Natasha Sayer (32), og veiver med armene.

Men det er Gunhild som er eksperten. Hun representerer Medisinstudentenes seksualopplysning (MSO), og er på fjerde semester. Annenhver lørdag sitter de her. Da er det jentesending, mens det på de andre lørdagene er guttesending.

Onaniteknikk

Det rødmes lite i studio K64. De har hørt det meste og svarer de fleste. Først time er fort over og over hundre tekstmeldinger har tikket inn til Marienlyst.

–⁠ Vi får veldig lite tullemeldinger. De fleste er seriøse, og det er ikke tvil om at vi har en viktig misjon, sier Natasha.

En sending på to timer krever sin kvinne, men den som virker roligst er eksperten.

–⁠ En kan jo si at det er mer spennende enn å ha en kassajobb. Selv om jeg var veldig stressa i starten, tenker jeg ikke på at opp mot 250 000 hører på, sier ekspert Gunhild.

–⁠ Jeg blir litt flau, jeg, er det unormalt?

–⁠ Nei, og jeg kan også synes det er flaut å beskrive onaniteknikker når jeg vet at moren min hører på, sier Gunhild, som egentlig skal bli kirurg.

Uskrelt banan

–⁠ Her har vi en som kaller seg «vegetarianer» som lurer på om det er mot normalt å tilfredsstille seg selv med frukt og grønsaker, leser Natasha fra skjermen.

–⁠ Det er helt normalt. Et tips vi i MSO har, er at du ikke skal putte noe i skjeden som du ikke ville puttet i munnen, svarer Gunhild uanfektet.

–⁠ Bare husk at du ikke må skrelle bananen! Viktig, viktig.

Jentene i studio synes det er litt synd at de ikke får svart på alt, men Petre skal også inneholde masse musikk, og jentene danser litt i studio. De trenger saktens å avreagere litt, for på luften skal tonen være saklig og tillitsskapende.

–⁠ Vi fleiper ikke med det folk spør om, sier Gunhild.

Har vennene dine også skjønt at de har en ekspert blant seg?

–⁠ Noen har blitt veldig åpne etter at jeg kom på radioen. Driver du med seksualopplysning er det naturlig at folk henvender seg til deg, sier Gunhild.