Marie Knutsen Bruntveit er nyvalgt leder i Studentparlamentet ved Oslomet
9. mai avholdt Studentparlamentet ved Oslomet sitt valgmøte over Zoom. – Jeg vet ikke om jeg har gledet meg til noe så mye noen gang før, sier nyvalgt leder.
– Jeg har det bedre når jeg driver med studentpolitikk, og jeg får mye ut av å bidra til å gjøre studenthverdagen bedre, sier Marie Knutsen Bruntveit (21), som er nyvalgt leder i Studentparlamentet ved Oslomet.
Med seg i arbeidsutvalget har hun Rolf Martin Aspenes som nestleder, Vilde Veronica Haukeland som fagpolitisk ansvarlig og Elsa Kuvene Skaret som læringsmiljøansvarlig.
Bruntveit går andreåret på journalistikk og har allerede sittet i en og en halv periode i Studentparlamentet.
– Jeg er glad i å diskutere og har alltid vært litt kranglete av meg. Jeg sier ifra om det er noe jeg ikke synes er greit, på godt og vondt. Det skal bli gøy å gjøre dette profesjonelt for en periode.
Konsekvensene av korona
Bruntveit sier hun vil fortsette tradisjonen med at Studentparlamentet er et sted der alle kan komme, uansett hva de sitter inne med.
– Det er ikke til å unngå at koronasituasjonen kommer til å være viktig også etter sommeren. Derfor blir en viktig sak å sikre variasjon i undervisningen. Spesielt siden det er så mange praktiske studier på Oslomet, sier hun.
– Mye har glippet gjennom sprekkene dette semesteret, og vi må sikre at studentene får den utdanningen de forventer. Det blir hardt arbeid, men jeg har troa.
Bruntveit sier det ikke er til å komme unna at mange studenter sitter hjemme hos seg selv og har det kjipt nå.
– Vi må få på plass tiltak, det kan være å få i gang nye foreninger for studenter som trenger noen å prate med, eller bare å organisere mer sosialt. Vi må nå ut til og være gode med hverandre! For eksempel kan man spørre i klassegruppene om noen vil gå en tur.
Lav valgoppslutning
Historisk sett har valget til Studentparlamentet hatt lav deltakelse.
Nåværende leder i Studentparlamentet Ola Gimse Estenstad sier til Universitas at valgoppslutningen ved årets valg var på 6,7 prosent.
– I løpet av valgperioden vår møtte vi på noen utfordringer, da vi ikke fikk mulighet til å kommunisere budskapet ut til alle studenter per mail. Det var også noen tekniske problemer med valgsystemet som gjorde det vanskelig for studenter å stemme i starten, sier Estenstad.
Bruntveit sier at det spesielt nå som de har færre på campus, kan bli vanskelig å nå ut til studentene, men de håper å komme med tiltak som kan øke valgdeltakelsen. Hun sier det er vanskelig å skulle snakke studentenes sak når man er valgt inn av et mindretall av studentmassen.
På tross av den lave valgoppsluttnigen ser hun frem til å fortsette med å jobbe for studentenes saker.
– Jeg vet ikke om jeg har gledet meg til noe så mye noen gang før!