Studietips for nye studenter

Stressa for studiestart? Her kommer tipsene for å klare seg i Oslo studentby.

Publisert

Vær hilset nye studenter, alle og enhver. Etter en uke med hardfylla og helvete er tiden inne for å legge bli-kjent-leker, venneforespørsler og smalltalk på hylla. Og det er enda godt. 

Du har nå levert det du kan og er forventet å levere i den sosiale kvoten for studieåret. Nå er det bare å legge seg bakpå og krype inn i janteskallet ditt igjen. Du vil ikke få noen flere venner nå. De fra fadderuka synes det var litt rart hvor mye du tok opp den gangen du var på backpacking, og ville heller spist grus enn å henge med deg igjen. Løpet er kjørt og studentbyen Oslo er like ekte som ei gryte med gull i enden av regnbuen.

Hvis du mot formodning skulle ønske å treffe andre mennesker enn deg selv: Ikke spør først. Din jævla weirdo. Vent til andre tar insj. Tiden du bruker på å vente bør benyttes i den svindyre hybelen din, hvis du har vært så heldig å få en. 

Når du endelig tar motet fatt og spankulerer ut av dine seks kvadratmeter for å komme deg på forelesning bør du sørge for å holde minst en meters avstand til alle. Vik fra alles blikk, sett deg alene. På t-banen på vei hjem er det samme regla, bare med Radiohead på øret. Studietiden er den nye koronatiden. Ikke stol på en sjel, bruk munnkurv på Kiwi og spar opp kronasjene du kunne brukt på pils på Zalando. Spis kneipp, drikk pepsi og fyll ettermiddagene dine med Game of Thrones. Igjen. 

Hold deg hersens langt unna enhver forpliktelse som kan komme i veien for selvrealiseringen

For både Guds og din egen skyld: Ikke engasjer deg frivillig. Studentorganisasjoner burde ha seg en, kanskje to, på tygga, enten det er politiske, sportslige eller festlige verv. Det går for det meste i bråk og unødvendig tidsfordriv, har jeg erfart. Bare hold deg hersens langt unna enhver forpliktelse som kan komme i veien for selvrealiseringen.

Når du endelig har kommet i vane for å isolere deg fra alt og alle, kan du endelig vende blikket mot eksamensperioden. Lås deg inn på lesesalen, spis lunsj der og piss i ei flaske der om du må. Drit i studentforeninger og drit i fester og drit i hun søte du snakka med dritings, men som egentlig hadde vært ganske hyggelig å treffe edru. Fordyp deg kun i de fagene som øker sjansene for jobb. Få A, til nøds B, på eksamener og los deg inn mot master-snittet mens du tar opp så mye studielån at du like gjerne kunne kjøpt aksjemajoritet i Moskenes kommune. 

Alt blir bra når (hvis) du kommer inn i arbeid. Da blir det venner å få, og sene kvelder og flørting i fleng. Alt studietiden ikke kunne by på. Da kan du - endelig - få levd livet.

Husk å lage LinkedIn-profil.

Powered by Labrador CMS