Testing: Mange BI-studenter må teste seg på BIs campus i Nydalen etter smitteøkningen.

Studenter oppfordres til å teste seg:

Økning i koro­nasmitte på BI

Studentleder kommer med sterk oppfordring til alle studenter om å teste seg, men sier at BI har kontroll på situasjonen.

Mandag 23. august opplyste Handelshøyskolen BI på sin hjemmeside at 16 studenter var smittet av koronaviruset. Samtidig opplyste BI onsdag at tre studenter som har deltatt på fem ulike forelesninger mandag denne uken har testet positivt for koronaviruset.

På sin hjemmeside ber BI derfor sine studenter om å teste seg ofte, ettersom det er stigende smitte i studentmassen.

Høyskolen skriver også at det er smitte i 12 faddergrupper ved campus Oslo, der alle har fått beskjed om at de er nærkontakter etter smitte. «Alle studenter tilhørende disse kursene og faddergruppene er informert og bedt om å teste seg», skriver de.

I en e-post til Universitas skriver Shilan Tahir, president for BI Student Organisation (BISO): «Vi oppfordrer sterkt alle studenter til å teste seg. Vi har en egen teststasjon utenfor campus og selvtester tilgjengelig som også kan benyttes. Vi minner også om at dersom man tester positivt for koronavirus må man forlate campus umiddelbart, isolere seg og melde ifra til BI», skriver Tahir.

På sin hjemmeside opplyser BI om at studenter ved campus Oslo kan få selvtester ved å henvende seg i Infohub.

Videre står det at selvtestene er beregnet på studenter og ansatte som møter på campus. «Har du symptomer eller har vært i nærkontakt med en som har testet positivt, må du ikke møte på campus, men må ta en vanlig test på et testsenter.»

«Er dere bekymret for at smitten skal spres på campus?»

«Vi har god kontroll på smittesituasjonen og gode rutiner for smittesporing. Vi samarbeider tett med BI, og har god oversikt over hvor smitte har funnet sted, hvem som har deltatt på arrangementene våre, og hvem som er nærkontakter. Dette gjør at vi raskt kan iverksette tiltak for å begrense videre spredning», avslutter Tahir.

Les også: Prak­sis­kluss holder syke­plei­er­stu­dent våken om natten