Ny leder: Rolf Martin Aspenes er ny leder av studentparlamentet ved Oslomet. Han ser frem til å være med i arbeidet med ansettelsen av universitetets nye rektor.
Ny leder: Rolf Martin Aspenes er ny leder av studentparlamentet ved Oslomet. Han ser frem til å være med i arbeidet med ansettelsen av universitetets nye rektor.Foto: Sp-Oslomet

Rolf Martin Aspenes er ny leder av student­par­la­mentet ved Oslomet

Det ble klart under et digitalt valgmøte 8. mai. –⁠ Jeg er veldig glad for tilliten, sier den nyvalgte lederen.

–⁠ Det føles veldig deilig. Jeg er veldig glad for å ha blitt vist tilliten fra parlamentet, sier Rolf Martin Aspenes (24), som er nyvalgt leder for studentparlamentet ved Oslomet (SP-Oslomet)

Han skal det kommende året lede studentparlamentets arbeidsutvalg sammen med nestleder Hilal Shide Gure, fagpolitisk ansvarlig Isak Grov Diesen og læringsmiljøansvarlig Åse Berg Dybvik. Dette ble klart i et digitalt møte i studentparlamentet lørdag ettermiddag.

Aspenes har det siste året hatt stillingen som nestleder i studentparlamentet. Her ble han for første gang valgt inn i 2018. Aspenes studerer for øyeblikket på tredjeåret på grunnskolelærerutdanningen på Oslomet.

På spørsmål om hva som blir de viktigste saken for SP-Oslomet det kommende året, svarer han:

–⁠ Det viktigste blir å komme tilbake på Campus etter pandemien. I tillegg blir det et stort fokus på psykisk helse. Tallene fra shot-undersøkelsen viser at vi har en stor jobb å gjøre der.

Aspenes ser også fram til arbeidet med å ansette en ny rektor. Denne uken ble det klart at Curt Rice går av som rektor ved Oslomet etter seks år. Han går fra høsten av inn i samme stilling ved NMBU.

–⁠ Den nye rektoren blir også sentral i utviklingen av campus Romerike. Dette vil bli vedtatt i løpet av høsten, så vi har mange spennende saker å se frem til, fortsetter Aspenes.

Hva blir viktig å fokusere på i arbeidet med å få inn en ny rektor?

–⁠ Det er å få inn en vi kan samarbeide med. Som lytter til studentenes stemme og som vil ha med våre tanker inn i prosessen rundt campus Romerike.

Organisert, dyktig og smart

Avtroppende leder for SP-Oslomet, Marie Knutsen Bruntveit, er full av lovord om den nye lederen.

–⁠ Jeg har jobbet veldig tett med Rolf Martin i et år nå. Det har vært en stor glede. Han er en utrolig organisert, dyktig og smart person, som klarer å se ting fra flere sider. Jeg har ingen tvil om at han vil bli en veldig god leder, og at han vil representere studentene på en god måte, sier hun.

Knutsen Bruntveit sier det har vært et røft år for studentene ved Oslomet. I løpet av sin tid som leder har hun sett viktigheten av behovet for å skape gode kontaktflater for studentene. Særlig for studenter fra større kull.

–⁠ Det er viktig at vi passer på å gi dem arenaer hvor de får snakket sammen, og blir kjent med hverandre og byen. Jeg tror og håper det nye arbeidsutvalget vil gjøre en god jobb, for å få til dette det kommende året.

Knutsen Bruntveit skal det neste året, sammen med Eskil Uggen, representere studentene i universitetsstyret ved Oslomet. Som Aspenes ser hun også frem mot arbeidet med å ansette et nytt rektorteam.

–⁠ Det blir viktig at vedkommende viser tydelig interesse for studentperspektivet, sier hun og legger til:

–⁠ Vi har mange store prosjekter i gang på Oslomet, og vi håper de kan være med å lande disse. Samtidig håper vi de vil fortsette å fyre i prosjektene som er i starten. Dette gjelder særlig for nye eksamensformer, digital undervisning og det digitale læringsmiljøet, som det vil satses hardt på fremover.

Les også:Curt Rice forlater Oslomet for NMBU: Oslos kanskje wokeste rektor trer av