Går av: Etter 31 år i SiO slutter Lisbeth Dyrberg. – Hennes standhaftighet og klokskap har vært svært viktig for velferdstilbudet til studentene, sier Jonas Virtanen, styreleder i SiO.
Går av: Etter 31 år i SiO slutter Lisbeth Dyrberg. –⁠ Hennes standhaftighet og klokskap har vært svært viktig for velferdstilbudet til studentene, sier Jonas Virtanen, styreleder i SiO.Arkivfoto: Gina Grieg Riisnæs

Lisbeth Dyrberg går av som SiO-direktør

Det melder studentsamskipnaden SiO i en pressemelding torsdag ettermiddag.

–⁠ Det har vært fantastisk å være med på SiOs utvikling i disse årene, og en glede å være leder i en organisasjon med landets mest spennende målgruppe, sier Lisbeth Dyrberg.

Dyrberg har vært i SiO i 31 år, og vært direktør i 21 år. Sommeren 2021 går SiOs toppsjef av med pensjon.

I pressemeldingen roser Jonas Virtanen, styreleder i SiO, Dyrberg for utviklingen SiO har hatt under hennes styre.

–⁠ Den posisjonen SiO har opparbeidet seg gjennom disse årene har bidratt til at flere tar høyere utdanning og gjennomfører, sier Virtanen.

Dyrberg hadde SiO-jubilieum i fjor: –⁠ Studentene holder oss skjerpet

Tjener mer enn statsministeren

Ifølge en gjennomgang Universitas gjorde i 2018, tjener Dyrberg mer enn alle de andre studentsamskipnadsdirektørene. I 2018 tjente Dyrberg 1,8 millioner, i Universitas har SiO ofte mottatt kritikk for høye lederlønninger. Det har flere ganger blitt gjort et poeng ut av at SiO-direktøren tjener mer enn noen andre i regjeringen.

Sjekk hvor mye studentsamskipnadsdirektørene tjente i 2018

I pressemeldingen sier Dyrberg at arbeidet med å finne ny direktør settes i gang umiddelbart, og at stillingen vil bli utlyst innen kort tid.

–⁠ Vil Dyrbergs erstatter motta samme lønn?

–⁠ Prinsippet vi har lagt til grunn er at lønnen skal være konkurransedyktig, men ikke ledende. Lønnsforhandlinger gjøres med den aktuelle direktør og er ikke noe vi diskuterer i mediene, sier Virtanen.