Stenger ned: Daglig leder i Radio Nova Simen Flotvik Mathiesen. Studentradioen stenger ordinær produksjon i tre uker.
Stenger ned: Daglig leder i Radio Nova Simen Flotvik Mathiesen. Studentradioen stenger ordinær produksjon i tre uker.Arkivfoto: Gina Grieg Riisnæs

Radio Nova stenger for ordinær produksjon

Som følge av nye koronatiltak i Oslo stenger studentradioen fra og med mandag.

–⁠ Vi har tatt en vurdering etter byrådets pressekonferanse i dag, og har besluttet å stenge kanalen for all ordinær radioproduksjon i våre lokaler fra og med mandag, sier daglig leder i Radio Nova Simen Flotvik Mathisen til Universitas fredag ettermiddag.

Les også: Katastrofekutt for Radio Nova

–⁠ Dette fordi vi vurderer Radio Nova som en fritidsaktivitet for voksne og en virksomhet som der det foregår kultur- og fritidsaktiviteter, fortsetter han.

Mathisen opplyser at kanalen vil stoppe all ordinær radioproduksjon fra og med mandag 9. november, og at det i første omgang vil dreie seg om et opphold på tre uker.

–⁠ I perioden vil vi prøve å legge til rette for ekstern produksjon så godt det lar seg gjøre. En del av oss har mulighet til å produsere stoff hjemmefra, men det blir nok ikke den samme tekniske kvaliteten på innholdet som vanlig, sier han.

DNS-leder: –⁠ Veldig kjipt

De nye koroanatiltaken fra Oslo kommune rammer også den øvrige foreningsaktiviteten på Chateau Neuf, hvor Radio Nova har sine lokaler. Styrelder det Norske Studentersamfund (DNS), Ragnhild Vassbotn, sier til Universitas at all foreningensaktivitet og bardrift på huset vil stenges fra og med mandag.

–⁠ Dette er selvsagt veldig kjipt da vi gjerne vil være en trygg møteplass for studentene. Dette rammer jo ikke bare Nova, men også mange av de andre foreningene som er avhengige av særskilte lokaler. Samtidig forstår vi behovet for å stenge ned nå som en ny smittebølge er i full gang, sier hun.

Vassbotn opplyser samtidig om at DNS jobber for å ha et nytt lesesaltilbud klart for studentene fra og med mandag.

–⁠ Dette er noe helt nytt som vi ønsker å prøve ut. Forhåpentligvis vil vi kunne holde åpent si å si hele dagen og ha tilbud om gratis kaffe og te stående.

Presisering: Etter at det lørdag kveld ble påvist koronasmitte blant en ansatt på Chateau Neuf opplyser DNS og Chateau Neuf AS at huset vil avlyse alle forestillinger ut november. Det planlagte lesesaltilbudet blir dermed også utsatt med en uke. Les mer: «Koro­nasmitte på Chateau Neuf. Student­huset stenger ut november»