Vil hjelpe: Håvard Sandnes, managing partner og advokat i Arntzen De Besche Advokatfirma, ansetter tre permitterte jusstudenter førstkommende mandag.Foto: Arntzen De Besche Advokatfirma.

Advo­kat­firma ansetter permit­terte studenter

Arntzen De Besche Advokatfirma åpner dørene for jusstudenter i en vanskelig situasjon, og oppfordrer bransjekollegaer til å gjøre det samme.

Studenter landet over har blitt permittert og måttet nøye seg med betydelig færre nuller på bankkontoen. Håvard Sandnes, managing partner og advokat i Arntzen De Besche Advokatfirma, vet hvor viktig inntekt fra deltidsjobber er under studietiden- Firmaet ønsker å ansette tre permitterte jusstudenter førstkommende mandag.

–⁠ Alle studenter som har deltidsjobb og som mister den, kommer i en økonomisk skvis. Jeg jobbet selv deltid hele studietiden, og var avhengig av inntekten. Det er det nok mange som også er i dag. Da slo det meg at når det ikke var noen tiltakspakke for denne gruppen, så kunne vi hjelpe noen få, sier Sandnes.

Regjeringen skal komme tilbake med en midlertidig ordning gjennom Lånekassen for studenter som opplever inntektsbortfall som følge av permittering, men slik situasjonen er nå ser Sandnes det som sitt samfunnsansvar å hjelpe studentene.

–⁠ Det er jo folk som har barn og som er avhengig av fast inntekt, og uten dagpenger og inntekt kan hverdagen bli veldig utfordrende.

Møt medisinstudentene i koronaberedskap: –⁠ Det er veldig synd om vi bare blir sittende her

Fremtidens arbeidstakere

Sandnes og Arntzen De Besche Advokatfirma ønsker å markedsføre stillingsutlysningen best mulig slik at andre bransjer henger seg på. På LinkedIn skriver Sandnes følgende: «Jeg oppfordrer alle arbeidsgivere til å hjelpe studenter som kommer i en ekstra vanskelig økonomisk situasjon. Samfunnsansvar skjer gjennom handlinger.»

Det er ikke bare juristene som kan strekke ut en hånd. Sandens legger vekt på viktigheten av at alle bransjer tar tak for å løfte studentene.

–⁠ Jeg har stor respekt for at mange må permittere, men det gjelder ikke alle. De som ikke må permittere, men har en mulighet til å hjelpe studentene, oppfordrer jeg til å hjelpe. Studentene er våre fremtidige arbeidstakere.

Fikk du med deg denne? Nå utvides søknads­fristen for lån og stipend

–⁠ Det skal være jobb, ikke u-hjelp

Advokatfirmaet er vant til å jobbe med studenter, og tar i disse dager forholdsregler med tanke på koronautbruddet. Arbeidet vil foregå hjemmefra.

–⁠ Vi har alltid masse arbeid vi trenger å få gjort, og det må vi avtale med de tre vi skal ansatte. Det viktigste for oss er å finne tre som virkelig trenger hjelp og trenger inntekten, så skal vi finne oppgaver som passer deres situasjon. Det skal være jobb, ikke u-hjelp. Vi setter opp så det er ting de kan gjøre hjemmefra. Vi kan ikke ha mange på kontoret, sier Sandnes.

–⁠ Vil det være anledning for videre jobb hos dere?

–⁠ Det kan hende. Vi har til enhver tid mange traineer hos oss, og vi har en fast gruppe studentarbeidere som hjelper oss med masse forskjellig. Vi har hele tiden deltidsansatte studenter. Det viktigste nå i er å finne noen studenter som har kommet i en ordentlig knipe, siden de plutselig får et inntektsbortfall, sier Sandnes.

–⁠ Samfunnsansvar handler ikke bare om å lage rapporter, men om å faktisk hjelpe til her og nå.

Les også: Jusstu­den­tene raser mot bokstav­ka­rakter på hjemme­ek­samen: –⁠ Usoli­da­risk og urett­ferdig