Arkivfoto: Ketil Blom

UD-prak­ti­kanter sendes hjem

Koronasituasjonen fører til at studentpraktikanter ved norske utenriksstasjoner får avsluttet oppholdet før tiden.

Utenriksdepartementets kommunikasjonsrådgiver Wera Helstrøm bekrefter dette til Universitas fredag kveld.

–⁠ I den rådende situasjonen er våre utenriksstasjoner ikke i stand til å gi studentpraktikantene den praksisen og veiledningen de er ment å få gjennom praktikantoppholdet, forteller Helstrøm.

UD har derfor besluttet å be sine stasjoner om å avslutte alle praktikantopphold, «så snart som praktisk mulig», ifølge Helstrum.

Vet ikke hvor lenge flytrafikken går

–⁠ Hvis det er nordmenn i utlandet som har behov for å være trygge på at de kommer seg hjem, bør de komme hjem raskt, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på torsdagens pressekonferanse, ifølge E24.

Han påpekte da at det fremover er usikkert hvor lenge flytrafikken i Europa vil holdes åpen.

Studentpraktikantene som reiser tilbake tilbake til Norge fra land utenfor Norden, må påregne 14 dagers karantene, i henhold til Helsedirektoratets vedtak. Om en utviser symptomer på coronaviruset, skal en være i karantene til minst sju dager etter symptomfrihet.