AVLYST: Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Oslo har avlyst exphil-forelesningene inntil videre.Arkivfoto: Rodrigo Freitas

Flere univer­si­teter avlyser arran­ge­menter og fysisk oppmøte

Universitetet i Oslo, Høyskolen Kristiania, Oslomet og BI avlyser arrangementer og undervisninger med fysisk oppmøte. De jobber med å sikre løsninger for digital undervisning.

Fra i morgen, torsdag 12. mars, vil Universitetet i Oslo (UiO), Høyskolen Kristiania, Handelshøyskolen BI og Oslomet legge til rette for at mest mulig undervisning skal foregå digitalt.

Alle arrangementer i regi av UiO som ikke er undervisning, avlyses, opplyser universitetet på sine nettsider onsdag. I tillegg stenges studentkjellerne fra og med i dag.

Oslomet sier i en pressemelding at de setter igang med digital undervisning så fort som mulig, senest innen 23. mars.

Høyskolen Kristiania vil ha nettbaserte studier klart innen 12. mars, melder de i en melding til sine studenter.

Lokalene til lærestedene holdes foreløpig åpne for studenter som ønsker være der.

Dominoeffekt

Tirsdag kveld meldte VG at Det humanistiske fakultetet ved UiO har avlyst exphil-forelesningene inntil videre.

Studentene som følger kurset Exphil03, fikk beskjed om avlysningen tirsdag kveld. Avlysningen vil trolig også gjelde resten av semesteret. Det vil bli lagt ut podkast på de forelesningene som gjenstår.

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen (H) skulle egentlig holde et foredrag for studenter ved UiO tirsdag, men avlyste møtet fordi han kan ha vært eksponert for koronaviruset. Sent onsdag ble det klart at han ikke er blitt smittet.

Avlyser arrangementer

Onsdag ettermiddag ble det også kjent at Handelshøyskolen BI, i tillegg til å avlyse fysisk oppmøte, også avlyser alle studentarrangementer ut april.

Frykten for smittespredning har ført til at Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler å avlyse eller utsette arrangementer med mer enn 500 deltakere.

277 personer er smittet av koronaviruset, meldte FHI i en pressemelding tirsdag kveld. Onsdag kveld melder VG at tallet er opp i 600.

Også Oslomet, UiO og Høyskolen Kristiania har nå avlyst alle arrangementer.

NSO krever tiltak

Norsk studentorganisasjon (NSO) etterlyste tirsdag flere konkrete tiltak fra utdanningsinstitusjonene for å begrense skadevirkningene av koronaviruset.

–⁠ Norsk studentorganisasjon forventer at norske myndigheter og høyere utdanningsinstitusjoner har en konkret plan på hvordan de skal håndtere koronavirusutbruddet i Norge fremover. Vi forventer at de har klare beredskapsplaner for å sikre at studenter kan fullføre semesteret med alt det faglige det innebærer, eksempelvis undervisning, praksis og eksamen, sier leder av NSO Marte Øien i en pressemelding.