Inviterer til samtale: Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, ser frem til samarbeid med Ferd, etter det ble kjent at selskaper kjøper opp NRK-tomta.Arkivfoto: Gina Grieg Riisnæs

NRK tomt solgt til Ferd - UiO inviterer til samtale

–⁠ Ideell for studentboliger, sier styreleder i Studentsamskipnaden SiO.

Onsdag ble det kjent at eiendomsselskapet Ferd kjøper NRK-tomten for 3,75 milliarder kroner.

–⁠ Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by, sier styreleder Johan H. Andresen i Ferd i en pressemelding.

Ser frem til et godt samarbeid

Universitetet i Oslo (UiO), som Marienlysts nærmeste nabo, har tidligere kastet seg inn i kampen om den ettertraktede tomten i Oslo.

–⁠ Dette er et drømmeområde. Vi ønsker at hele eller deler av Marienlyst skal reguleres til et prioritert campusutviklingsområde i Oslo, sa rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo (UiO) til NRK i 2017.

Han ønsket seg blant annet kunnskapsbasert næringsliv og studentboliger i området.

Slik reagerer Stølen på nyheten om kjøpet:

–⁠ Vi ser frem til et godt samarbeid med Ferd, som er et selskap vi vet er opptatt av kunnskap og innovasjon, inkludert sosial innovasjon. UiO vil invitere dem til samtaler om videre utvikling av området, også med tanke på innovasjonsdistriktet Oslo Science City, skriver han til Universitas.

Les også: Nytt studieprogram skal finne løsningen på klimakrisen

–⁠ Ideell for studentboliger

På spørsmål om Studentsamskipnaden SiO er interessert i tomten for bygging av studentboliger, svarer styreleder Jonas Virtanen følgende:

–⁠ På et generelt grunnlag gjør vi kontinuerlige evalueringer av campusnære tomter i Oslo og vi ønsker å tilby studentboliger i områder der vi opplever at studenter ønsker å bo. NRK tomta har selvfølgelig en beliggenhet som er attraktiv for studenter og vil være ideell for studentboliger.

Han er positiv til holdningen til Ferd om at tomten skal knyttes opp mot kunnskapsmiljøene ved Universitet i Oslo og bli en grønn og skapende bydel.

–⁠ Vi håper studentene blir ansett som en del av løsningen. Gjennom innovasjon, kultur og studentboliger kan studentene være en pådriver for den målsetningen og vi skal gjøre det vi kan for å realisere dette.

Fikk du med deg denne? Slik skaffer du deg pensum billig og bærekraftig