Mat: Bunnpris på Blindern er redningen for mange studenter i en hektisk eksamenshverdag. Men hva selger best?

Dette kjøper Blindern-studenten på Bunnpris i eksa­mens­tiden

De dropper sigg og snus, men elsker 90-tallets favorittkombo: sjokomelk og ostebaguett.

Det er under en måned til julaften, men de fleste av Blindern-studentene har fremdeles pensum å lese. Før toget hjem til jul, venter banen til Silurveien 2.

Universitas har fått tilgang på de mest populære varene fra Bunnpris på Blindern i eksamensperioden. I fjor visste studentene å mikse lesing med julekos, og Bunnpris så ut til å være smeltedigelen. Studentene hamstret tilsynelatende både lussekatter og risengrynsgrøt. I år har jula ennå ikke inntatt Blindern for fullt, men klementiner og julebrus kommer høyt på lista også denne gangen.

Høykarbo

Ellers er mye som vanlig og ventet: Det er fortsatt brødmat on the go, kaffe og bananer som er skippertak-vinnerne. Det er heller ingen overraskelse at energidrikkene går unna.

–⁠ Vi bestiller mer energidrikker og generelt mer sukkervarer i november og desember enn i resten av året, sier Waqas Ahmed, kjøpmann i Bunnpris Blindern.

Ahmed mener studentene er ute etter rask energi i eksamenstiden, for både koffeinens og de raske karbohydratenes mange former troner på lista.

Ferdigrøyket

Tiden da kaffe og sigg var selvsagte bidragsytere til gode eksamensresultater er tilsynelatende over. Tallene fra Bunnpris tyder på at tobakk har utspilt sin tidligere store rolle i Blindern-studentenes liv. I fjor var én snustype på 5. plass over mest solgte varer i eksamenstiden, mens det i årets 50 mest solgte varer ikke finnes en eneste tobakksvare.

Da Universitas skrev om Bunnpris’ mest solgte varer gjennom 2018, var det hele fem snusvarianter og to typer sigaretter på topp 20. Enten det er generasjon prestasjon som for alvor har inntatt Blindern, eller om det er Bent Høies standardiserte snusbokser som er i full sving, har tilsynelatende banan og børek erstattet sigg og snus.

Lørdagsgodis?

Ahmed forteller at mønstret stort sett er det samme i eksamensperioden som resten av året, men at det er sukker og energidrikker som øker mest. I tillegg merker han at studentene sitter lenger og leser i denne perioden, fordi handlerushet kommer til andre tider på dagen enn normalt. Ellers er det særlig én tilpasning Bunnpris Blindern gjør i eksamensperioden.

–⁠ Vi tilbyr vanligvis ikke salatbar på lørdager, men i eksamenstiden har vi begynt med det, fordi det er så populært. Det er på lørdagene vi merker størst forskjell, for da har vi plutselig dobbelt så mange kunder som ellers i året, sier Ahmed.

Selv om studentene tilsynelatende gir blanke i sukkeravgiften og det er de koffeinholdige og søte (og sukkerfrie) varene som dominerer i eksamenstiden, er salatbar og bananer friske innslag på listen. På den andre siden har vi den evinnelige ostebaguetten. Mm, ostebaguett! God eksamenstid, millenials!