Falsk arrangement: Leder for Karrieresenteret, Gisle Hellsten.

Politiet advarer om falsk karrie­re­messe

Politiet er ute og advarer mot en falsk Facebook-side som heter Oslo Student Jobs, som inviterer studenter til karrieremesse i Karrieresenterets lokaler – et arrangement som ikke eksisterer.

Det falske arrangementet ber om at studenter sender inn deres personlige informasjon, som e-postadresser og CVʼer, for å melde seg på.

–⁠ Studentene får deretter en link de kan trykke på, for å reservere billetten sin. Vi fraråder alle om å gjøre dette, skriver Politiets nettpatrulje Oslo på Facebook-siden sin.

Den årlige karriereuka ved UiO avholdes i september.

Videre oppfordrer politiet studenter til å være forsiktige med hvilken side de følger.

–⁠ Vanskelig å orientere seg

Leder for Karrieresenteret, Gisle Hellsten, ber studentene om å alltid sjekke avsender.

–⁠ Vi liker å fremstilles som en seriøs aktør. Generelt bør all informasjon som gis i alle kanaler være riktig, ellers blir det vanskelig for studentene å orientere seg, sier Hellstein til Universitas.

– Økning i kreative svindelmetoder

–⁠ Når det gjelder slike falske arrangementer for studenter så er dette det første tipset vi har fått om dette, sier politioverbetjent og fagansvarlig i Nettpatruljen i Oslo politidistrikt, Anne Katrin Storsveen.

–⁠ Men vi vet at det er mange andre liknende svindelmetoder når det gjelder billettkjøp til konserter, hoteller og reiser for øvrig. Nettbutikker er også utsatt for slike svindelmetoder ved at det blir laget falske nettbutikker i deres navn.

–⁠ Har dere sett noen endring i slike falske arrangementer og måten de henvender seg til publikum på?

–⁠ Ja, vi ser en økning i kreative svindelmetoder hvor målet er å få personinformasjon fra folk, for så å tappe kontoen for penger, eller misbruke identiteten til folk.

Har du meldt deg på og sendt fra deg din personlige info? Dersom du oppdager tilfeller av ID-tyveri etter å ha gjort dette, oppfordrer politiet deg å anmelde forholdet til politiet.