Karaoke: Syng som om det er det siste du gjør med en studentrabattert øl i den ene hånda og en mikrofon i den andre.

Dette er stedene du får «student­pris» på øl

«Studentpris på øl» er et sjeldent fenomen i Oslo.Universitas har undersøkt noen av utestedene som faktisk tilbyr dette – og noen som bare har sinnsykt billig pils.

Tullins café

Tullin er lokalisert rett ved Oslomet, nærmere bestemt på trikkestoppet Holbergs plass.

Arealet innendørs kan beskrives som godt og blandet. Det bærer tydelig preg av at den tidligere eieren aldri ble ferdig med å gjøre stedet til en restaurant med indisk interiør. På musikkanlegget spilles trygge og gode slagere fra blant annet Bruce Springsteen og Michael Jackson. Med andre ord, musikk som de færreste vil hate og de fleste vil like.

Tullins café rett ved Oslomet.

Les også: –⁠ Vi har endt opp med en forfer­delig situasjon, der det boksta­velig talt er studenter i USA som er hjemløse.

Syng og Syng mer

Rusler man ned Grünerløkka, langs Oslos blodåre – Akerselva–, finner man Syng, en idyllisk gåtur fra Campus Fjerdingen ved Høyskolen Kristiania. Her kan man velge om man vil sitte inne eller ute, eller gå inn i de lukkede rommene for å synge karaoke. Utendørs kan man sitte på stoler farget i diverse sterke sjatteringer av gul, blå, lilla, oransje, grønn, og rosa. Inne i barområdet går de samme fargene igjen, og den ene veggen er heldekket av en revidert versjon av det kjente da Vinci-maleriet Den Siste Nattverden. Jesus sitter med det som ser ut som er to øl foran seg, og hans disipler vifter med forskjellige mikrofoner og glass som etter alt å dømme inneholder øl. Humor eller blasfemi? Uansett hva du tenker om det – her kan man som student nyte privilegiet av å få spesialpris på øl hver tirsdag.

Krysser man elva og beveger seg sørvest kan man finne Syng mer. I stor grad er dette en konsentrert utgave av Syng. Det er mindre, men det meste er likt – inkludert studentpris på øl hver tirsdag.

Les også: Jusstu­denter er kritiske til nye lokaler: –⁠ Vi frykter at lærings­kva­li­teten på lesesalene vil bli redusert.

Café Billabong

Café Billabong ligger noen steinkast fra Politihøgskolen, Musikkhøgskolen og MF vitenskapelig høyskole, og vegg i vegg med Majorstuen T-bane. For en som ikke liker å bevege seg så mye, er dette en upåklagelig beliggenhet. Interiørmessig skiller dette stedet seg ut med stor kvantitet og variasjon av gjenstander. Det er ting nærmest overalt. Slitsomt, vil kanskje noen tenke. Det varme lyset i taket og plantene bidrar imidlertid til å gjøre atmosfæren noe roligere. Uavhengig om man synes interiøret er stressende eller ikke, så viser stedet kjærlighet til studenter ved å gi dem egen pris på øl.

De virkelig billige stedene

Den observante lesere har kanskje merket at studentpris på øl ikke nødvendigvis er synonymt med spesielt billig øl. Universitas vil derfor kaste glans over noen av de stedene som selger øl til en særs hyggelig pris til alle, uavhengig om du bærer med deg et studentbevis eller ikke.

Mastermind

På Mastermind kan man drikke øl samtidig som man spiser medbrakt mat i deres veldig romslige og grønne lokaler. Liker man å beskue dyre konstruksjoner så er det også verdt å merke seg at stedet har god utsikt til Barcode, samtidig som man nyter en grisebillig pils.

Under Brua Bar

Som navnet indikerer er dette en bar som ligger plassert midt under en bro, nærmere bestemt under broen som tar Fylkesvei 4 inn til hjertet av Oslo. Her er både gjennomsnittsalderen og medianalderen høyere enn på de andre stedene som er beskrevet. Fra klokken 10.00 til 23.00 er prisen på øl meget lav, men etter 23.00 går prisen betydelig opp. Kanskje egner derfor stedet seg best for de som liker å drikke øl på dagtid og tidlig på kvelden.

Fyrhuset Kuba

Dette er et koselig sted som ligger godt plassert i Kubaparken, rett ved siden av Campus Vulkan ved Høyskolen Kristiania. Her kan man sitte ute eller inne i en av lokalets to etasjer. Sitter man ute kan man la seg fascinere av en nærmere 50 meter lang vegg med påmalte motiver inspirert av Alice i Eventyrland, eller spille brettspill og titte på forbigående mennesker. Inne kan man også få tiden til å fly ved å spille diverse brettspill, og i tillegg kan man underholde seg med shuffleboard.

Les også: Extinction Rebellion-student Vjolla Emiri er villig til å droppe utdan­ningen for klima­kampen.

Café Memphis.

Cafe-Bar Memphis

På yrende Grünerløkka ligger Cafe-Bar Memphis – en liten gåtur unna Kunsthøgskolen i Oslo og Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo. Det skriker ikke nødvendigvis rolig bar og kaffe fra den neonfargede logoen på skiltet utenfor, men stedet er avslappet og hyggelig når Universitas stikker innom. Veggene inne i lokalet er dekket med fotografier fra verdensmetropoler – temmelig internasjonalt. For en som ønsker en noe mer frodig opplevelse kan bakhagen anbefales. Det er kun så vidt man hører trikken suse forbi utenfor. Kvitringen fra de mange fuglene som trives her er en langt mer fremtredende del av hagens lydbilde. Noe for enhver smak her altså.