Masse penger: Universitetsdirektør ved UiO, Arne Benjaminsen, sier bursdagsfeiringen var «svært populær også i år».Arkivfoto: Henrik Follesø Egeland

UiO svidde av nærmere en halv million på burs­dags­fei­ring

93.400 kroner ble brukt på kaker.

I anledning Universitetet i Oslos (UiO) 208-årsdag mandag samlet tusenvis av ansatte og studenter seg på plassen utenfor Frederikke-bygningen på Blindern.

I tur og orden stilte kakesultne deltagere seg opp i lange køer for å sikre seg en bit av markeringen.

Regningen på festivitetene havnet til slutt på 472.061 kroner, hvor den største posten var mottakelse, lunsj og servering for KB-forelesere og prosesjonsdeltagere, som kostet til sammen 171.957 kroner. I tillegg ble det spist kake til den nette sum av 93.400 kroner.

Det viser tall Universitas har fått tilsendt fra universitetet.

–⁠ Det er hårreisende at UiO bruker så mye penger på å feire seg selv, sier Bjørn Winquist, førstekandidat for Gjestelista ved Studentparlamentet på UiO.

Han mener det finnes mer fornuftige ting å bruke pengene på, og sier de kunne kommet bedre til nytte andre steder.

–⁠ Det kunne blitt brukt mindre på middag og mottakelse, og heller mer på kake, slik at alle studentene fikk en bit hver. Eventuelt kunne det blitt brukt mer på å ruste opp doene på campus og investere i trelags dopapir, sier Winquist.

Les også: Klima­for­nekter og «bompenge­stu­dent»: –⁠ Skjønner ikke hvorfor biler skal få skylden for alt.

Forsvarer summen

Universitetsdirektør ved UiO, Arne Benjaminsen, forsvarer pengebruken. Han sier markeringen av universitetets bursdag er en måte å gi tilbake til studenter og ansatte.

Han sier feiringen også i år har vært «svært populær».

–⁠ Kake til om lag 28.000 studenter og 6.000 ansatte koster, men vi har valgt å fortsette med dette. Det er denne ene gangen i året vi spanderer kake på alle våre studenter og ansatte.

–⁠ Er dette forsvarlig bruk av UiOs penger?

– Årsfesten er en dag med mange aktiviteter for både studenter og ansatte. Det er en anledning til å feire våre ansatte som har fått priser for sitt arbeid, og å gi noe tilbake til dem og studentene, sier Benjaminsen.