Kjendisforsvarer: Studentlederen som har blitt tiltalt har ansatt John Christian Elden som sin advokat.

Student­leder tiltalt for vold og rasisme

Skal ha kalt en vekter «jævla neger» og «jævla svarting».

Videre skal studenten ha spyttet, klort og bitt to vektere så det oppsto sårskader.

Statsadvokatene i Oslo har besluttet å sette Oslo-studenten under tiltale for overtredelse på to punkter i straffeloven, for å ha kommet med hatefulle ytringer, vold og fysisk krenkelse.

Hendelsen fant sted en kveld i vinter ved et utested i hovedstaden. Studenten har lederverv ved en høyere utdanningsinstitusjon i Oslo.

Les også: Nybøs oppgjør med dropout-studentene: –⁠ Det er et samfunns­pro­blem om man studerer og studerer uten å ta en grad.

Kjendisadvokat på saken

Senere i høst møtes de involverte partene og vitner i Oslo tingrett for et rettsmøte. Der vil retten vurdere saken, men tiltaltes skyldspørsmål er ikke avgjort før ved en rettskraftig dom.

Det er politiadvokat Julie Wangensteen Lien som fører saken for Oslo politidistrikt, og studenten har fått med seg kjendisadvokat John Christian Elden på laget. Han har tidligere representert den korrupsjonsdømte politimannen Eirik Jensen, Ari Behn og bokser Cecilia Brækhus. Forrige uke ble han også engasjert som bistandsadvokat for Per Orderud.

Nekter skyld

Hvordan forholder klienten din seg til tiltalen?

–⁠ Min klient bestrider tiltalen og er klar på at vedkommende ikke har kommet med slike uttalelser, som ligger h*n fjernt. Noen dørvakter kom i konflikt med min klient, og påstår de har hørt utsagn, svarer Elden.

Hva er din klients reaksjon på denne saken?

–⁠ Min klient nekter skyld.

Hva er viktig for dere i denne saken?

– Å få belyst sannheten.

Ny under­sø­kelse: Halvparten av studentene opplever sterkt drikke­press i fadderuken.

Studenter i retten

Hvordan ser rettsprosessen ut videre for deres del?

–⁠ Det blir et rettsmøte i oktober der min klient, anklagerne og vitner får forklare seg og svare på spørsmål.

Hva tenker du selv om saken?

–⁠ Jeg skal ikke tenke så mye om saker, men se etter om det foreligger bevis. Og det er ikke overbevisende av saksdokumentene.

Har du hatt studenter som klienter før?

–⁠ Det er ikke veldig uvanlig at studenter er i retten, dessverre. Studenter er også folk flest, avslutter Elden.

Ingen kommentar

Universitas har vært i kontakt med den tiltaltes studiested med spørsmål om hvordan de forholder seg til slik oppførsel fra sine studenter.

–⁠ Vi kommenterer generelt ikke saker som pågår i rettssystemet, svarer en representant via e-post.