VANSKELIG Å KOMME INN: UiO er det lærestedet med flest søknadsalternativer med poenggrense over 60.ILLUSTRASJONSFOTO: Henrik Follesø Egeland

Tallene fra Samordna opptak er klare:

Slik søkte de nye studentene

Det nye Honours-programmet, som skal starte til høsten, er blant de mest attraktive studiene ved UiO.

Til sammen har 10.877 søkere fått tilbud om plass ved Norges største universitet. Det utgjør tre førstevalgssøkere per studieplass. Totalt var det 18.011 førstevalgssøkere til studietilbud ved Universitetet i Oslo.

–⁠ Det er alltid like inspirerende å tilby studieplasser til nye, engasjerte og motiverte studenter! Jeg er glad for at UiO også i år har mange av landets mest populære utdanninger, og jeg er spesielt fornøyd med at så mange godt kvalifiserte studenter ønsker seg til vårt nye bachelorprogram, honours-programmet, sier rektor Svein Stølen i en pressemelding.

Les mer om honours-programmet her: UiO oppretter elitestudie

UiO er dessuten det lærestedet med flest søknadsalternativer med poenggrense over 60. Det vil si et «karaktersnitt» på over seks. Totalt er det 13 studieprogrammer hvor dette er snittet.

Det er fortsatt profesjonsstudie i medisin som har høyest poenggrense, på 68.5 for søkere i ordinær kvote.

Det er mange som søker seg til høyere utdanning, men visste du at én av fem bachelorstudenter dropper ut?

Tøffere konkurranse på Oslomet

Ved Oslomet har konkurransen blitt betraktelig tøffere for høstens studenter. Årets opptakstall viser at søkerne til storbyuniversitetet er enda bedre kvalifisert enn i fjor. 22 av studiene ved Oslomet har i år over 50 i poenggrense for å få tilbud om studieplass.

–⁠ Selv om antall studiesøkere over hele landet har gått noe ned, har poenggrensene ved de fleste studiene ved Oslomet gått opp. Det sier noe om hvor høye vitnemålskarakterer årets ferske søkere har med seg, og at søkerne er målrettede i sine valg av studier, sier prorektor for utdanning ved Oslomet, Nina Waaler i en pressemelding.

Iselin Nybø vil ha mer penger fra næringslivet til høyere utdanning, men NSO er skeptiske til dette