FORNØYD: Gard Løken Frøvoll, leder, Velferdstinget i Oslo og Akershus, er glad for den økte forutsigbarheten innvilgelsen fører med seg.

SiO vedtar million­beløp til VT: –⁠ Fantas­tiske nyheter

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus' (SiO) hovedstyre vedtok på hovedstyremøtet 21. juni å innvilge hele søknadssummen til Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) på 15.6 millioner.

Det kommer frem i en pressemelding.

Fordelingen av pengene vil skje på et tildelingsmøte i oktober, der VT fordeler penger mellom studentmedier og studentforeninger.

–⁠ Det er fantastiske nyheter at SiO innvilger hele søknaden vår! Det er en betydelig økning, og det betyr at studentmedier og studentforeninger som søker penger av VT fortsatt kan holde et høyt aktivitetsnivå. Dette er viktig for å skape en best mulig studentby, sier leder av Velferdstinget, Gard Løken Frøvoll i pressemeldingen.

I fjor innvilget ikke SiO hele søknaden, og resultatet ble at alle foreningene måtte kutte i budsjettene rett før det nye året begynte.

Nå som rammen allerede er kjent, er det kun de ulike søkernes individuelle tildelinger som tildelingsmøtet i oktober skal handle om.

–⁠ Jeg tror endringen var god for VT. Forutsigbarhet er veldig viktig for søkerne, sier Frøvoll.

Frøvoll håper på en god og ryddig prosess, der søkerne klarer å se helheten, og ikke kniver altfor mye om pengene.

Dette betyr at VT har fått en økning på 650 000 kr sammenlignet med i fjor. Dette tilsvarer en prosentvis økning på 4,3 prosent.

Fikk du med deg da statsråd Iselin Nybø levde på studentbudsjett i én uke?

Universitas var blant de som fikk en del av potten under fjorårets VT-tildeling.