Samarbeider: Curt Rice, rektor ved Oslomet, og Arne Krumsvik, rektor ved Høyskolen Kristiania, har signert en samarbeidserklæring for å styrke Oslo som kunnskaps- og innovasjonsby.Foto: Oslomet

Prorektor ved Oslomet leies ut til Høyskolen Kristiania

Morten Irgens blir fra 1. august dekan ved School of Economics, Innovation and Technology ved Høyskolen Kristiania. Dette er en del av det nye samarbeidet mellom Oslomet og Høyskolen Kristiania – og et skritt nærmere universitetsdrømmen.

Irgens kommer fra stillingen som prorektor for forskning og utvikling ved Oslomet, står det i en pressemelding fra Høyskolen Kristiania.

–⁠ Morten Irgens har god erfaring med å bygge miljøer for innovasjonsteknologi i verdensklasse, og han vet hva som skal til for å ta oss de neste etappene mot universitetsstatus, sier Kristiania-rektor Arne Krumsvik i pressemeldingen.

School of Economics, Innovation and Technology er en av de fire «skolene», som er en del av det akademiske ombyggingsarbeidet ved Høyskolen Kristiania. Kristin Vinje blir dekan for School of Health Sciences og Jørn Mortensen blir dekan for School of Arts, Design and Media.

Morten Irgens skal bidra til at institusjonen rustes til å kunne akkrediteres som universitet, står det i pressemeldingen.

Leies ut: Morten Irgens går fra prorektorstillingen for forskning og utvikling ved Oslomet til dekan ved School of Economics, Innovation and Technology ved Høyskolen Kristiania.Foto: Oslomet

Les mer om Høyskolen Kristianias universitetsplaner: –⁠ Vil bli Norges første arbeidslivsuniversitet

Samarbeidserklæring

Kristiania-rektor Arne Krumsvik og Oslomet-rektor Curt Rice har undertegnet en samarbeidserklæring der Oslomet og Høyskolen Kristiania vil jobbe sammen med å styrke Oslo som kunnskaps- og innovasjonsby. Irgens sitt arbeid ved Høyskolen Kristiania de neste fire årene, er en del av dette samarbeidet.

Irgens mener Norge står overfor store muligheter og utfordringer i årene framover, som må møtes med utdanning, forskning og innovasjon.

–⁠ Samfunnet forventer derfor mye mer av universitetene og høyskolene enn for noen år siden. Samarbeidet mellom Oslomet og Høyskolen Kristiania er en respons på dette, vi tror vi kan gjøre svært viktige ting sammen. Den enes suksess er den andre suksess, sier Irgens i pressemeldingen.

Han vet hva som skal til for å ta oss de neste etappene mot universitetsstatus

Arne Krumsvik, rektor ved Høyskolen Kristiania

Fikk du med deg den gangen Universitas-journalisten ble med Kristiania-rektoren på flytur? — Fusjonering er glede, muligheter, frustrasjon og irritasjon