FORNØYDE: Både studentpolitikere og byråd var til stede under dagens åpning.
FORNØYDE: Både studentpolitikere og byråd var til stede under dagens åpning.FOTO: Emilia Diesen, SiO.

Storstilt åpning av nye uteområder på Kringsjå: –⁠ Det handler om å løfte kvaliteten på student­byen

De nye utearealene på Kringsjå studentby hadde offisiell åpning i dag. Med prosjektet «Vi møtes utenfor» har Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ambisjoner om å få studentene til å være mer utendørs.

I tillegg til en nyinstallert dam med tilhørende fontene midt i studentbyen, ble også Frukthagen og Vannparken presentert for første gang.

–⁠ Det er bedre å bo her nå enn for to år siden, sier student Øystein Parelius til Universitas. Han har bodd på Kringsjå studentby siden 2017 og studerer økonomi og administrasjon på Oslomet.

Han mener det vil bli mer nærliggende for de som bor på Kringsjå å tilbringe tid ute, nå som de nye arealene er på plass.

–⁠ I min leilighet er vi syv personer, og har ikke noe fellesareal inne. Da er det fint å kunne være ute, sier han.

Les også: Raser mot regje­ringen: Kutter støtte til student­bo­liger med 300 millioner.

–⁠ Stolt

Påtroppende leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT), Gard Løken Frøvoll, er glad for det SiO gjør for å skape et godt miljø for studentene.

–⁠ Det er en glede å være her i dag, på vegne av studentene. SiO legger til rette for alt ved studietiden som ikke er studierelatert, og sørger for det som er rundt. Dette er et prosjekt hvor man tydelig kan se satsningen SiO gjør for studentvelferden. Det setter vi i VT veldig pris på, sa Frøvoll til de oppmøtte.

Varaordfører i Oslo kommune, Kamzy Gunaratnam (Ap) var også imponert over de nye områdene.

IMPONERT: Varaordfører Kamzy Gunaratnam var byrådets representant på Kringsjå.
IMPONERT: Varaordfører Kamzy Gunaratnam var byrådets representant på Kringsjå.FOTO: Emilia Diesen, SiO.

I sin tale snakket hun om hvor viktig det er at det blir lagt til rette for et godt liv som student.

–⁠ Jeg er veldig imponert. Alt arbeidet er i tråd med den grønne og sosiale profilen Oslo kommune har lagt premisset for de siste fire årene. Vi vet at også unge og studenter er opptatt av det grønne skiftet, og derfor er jeg veldig stolt av å være her i dag.

Les også: Debattredaktør Selma Joners nyhetskommentar: –⁠ Student­bo­liger i fritt forfall.

Vil løfte kvaliteten

Til stede under avdukingen var også politisk rådgiver i Kunnskapsdepartementet (KD) Kjartan Almenning, SiO-direktør Lisbeth Dyrberg og Vetle Bo Saga, leder for SiOs hovedstyre.

Saga sier til Universitas at de nye uteområdene er finansiert via husleien til de som bor på Kringsjå, og mener de nye utearealene vil bidra til at studentbyen blir mer attraktiv.

–⁠ Det handler om å løfte kvaliteten på studentbyene, sier Saga, og legger til:

–⁠ Bare fordi vi har bygget nye utearealer på Kringsjå nå, betyr ikke det at det går utover nye prosjekter, som for eksempel nybygg her eller andre steder. Det vil komme flere søknader fra SiO om å bygge flere studentboliger, sier han.

«Frukthagen» er, ifølge Boligdirektør i SiO Gunn Kirsti Løkka, ment som et område for avslapping og rekreasjon med tilhørende grillplasser.

FRUKTHAGEN: Her kan studenter samles på gresset eller rundt grillplassene som også er planlagt å komme.FOTO: Emilia Diesen, SiO.

Videre forteller hun at «Vannparken» er designet for å drenere vann for hele studentbyen. Altså vil det kunne være vannstand dersom det kommer nok nedbør.

Belysning langs gangveiene i mørkere tider har også vært en prioritet under byggingen. Løkka kan informere om at det til sammen er over 100 lyktestolper spredd utover de nye områdene.

Kommunikasjonsrådgiver i SiO, Nina Langeland, opplyser overfor Universitas at byggingen av de nye arealene til sammen har kostet cirka 45 millioner kroner.

Les også: Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø svarer: –⁠ Det bygges langt flere student­bo­liger under denne regje­ringen.