En lagbygger: Frøvoll tror hans mellommenneskelige egenskaper vil gjøre ham til en god leder.Foto: Rebekka Opsal

Gard Løken Frøvoll er ny leder i Velferds­tinget i Oslo og Akershus

–⁠ Det er en stor ære, sier den nyvalgte lederen. Han som skal lede Velferdstingets arbeidsutvalg det kommende studentåret, beskrives som en tydelig og demokratisk leder av valgkomiteen.

I dag valgte Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) sin nye leder. Den eneste kandidaten var Gard Løken Frøvoll, og han stakk, ikke overraskende, av med seieren.

Med det tar han over stafettpinnen fra Maya Sol Sørgård, og er etter Universitas' kåring fra 2017, nummer syv på listen over Oslos mektigste studenter.

–⁠ Det klassiske åpningsspørsmålet først. Hvordan føles det å ha blitt valgt til ny leder for VT i Oslo og Akershus?

–⁠ Det er en stor ære. Og jeg er veldig glad for det rett og slett, svarer den nyvalgte lederen.

Oslos mektigste studenter 2017: Plass 10-4

–⁠ Ser mennesker over saker

Frøvoll har bred erfaring med både politikk og studentpolitikk fra tidligere, og går inn i lederrollen med et år som politikk- og medieansvarlig i VT bak seg.

Velferdstingets valgkomité, som innstilte på Frøvoll som leder, beskriver ham som en tydelig, men demokratisk leder som ser mennesker over saker.

Selv beskriver Frøvoll sine lederegenskaper på denne måten:

–⁠ Jeg tror det er mellommenneskelige egenskaper. Jeg tror jeg kan lage et ganske bra lag i arbeidsutvalget. Jeg er nok mer sterk politisk, enn organisatorisk. Jeg har mest bakgrunn fra politikken, med politikkutvkíkling og lagbygging.

Ola Gimse Estenstad er ny student­leder på Oslomet: –⁠ Jeg er over­lyk­kelig

Vi har absolutt best forutsetninger til å være den beste studentbyen i Norge

Hjertesak

I sin valgtale tok Frøvoll til orde for Oslo som studentby. Han synes det er trist at hovedstaden scorer dårligere enn eksempelvis Trondheim og Bergen på undersøkelser om trivsel i studentbyer.

–⁠ Vi har absolutt best forutsetninger for å være den beste studentbyen i Norge og kanskje Skandinavia, med det store kulturtilbudet vi har og antall studenter. Det er veldig store muligheter. Et uutnyttet potensial, sier han.

Dette er et potensial han vil utnytte, når han tiltrer i stillingen 1. juli i år.

Christen Andreas Wroldsen valgt til leder for Student­par­la­mentet ved UiO

Nytt arbeidsutvalg

På kveldens valgmøte ble også resten av VTs nye arbeidsutvalg valgt. Det består av:

Leder: Gard Løken Frøvoll

Nestleder: Idun Kløvstad

Politikk- og medieansvarlig: Henrik Bjørndalen

Samarbeidsansvarlig: Eva Strømme Moshuus

Splitter nytt lederlag: Det nye arbeidsutvalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Forvirret? Dette er studentpolitikken og så mye koster den