Fornøyd: Det neste året skal Christen Andreas Wroldsen lede Studentparlamentet ved UiO

Christen Andreas Wroldsen valgt til leder for Student­par­la­mentet ved UiO

Fra høsten av blir Christen Andreas Wroldsen en av Oslos mektigste studenter.

Det ble ingen valgthriller under Studentparlamentet ved Universitetet i Oslos (UiO) konstituerende møte 23. mai. Christen Andreas Wroldsen var eneste kandidat til ledervervet, og stakk av med seieren.

–⁠ Jeg er veldig fornøyd med gjengen vi har fått. De er alle flinke kandidater og jeg tror vi kan samarbeide godt. Det er et faglig sterkt arbeidsutvalg.

UiOs mektigste

Wroldsen erstatter med dette Susann Andorra Biseth-Michelsen som leder, og går selv fra stillingen som Miljøansvarlig, Velferdsansvarlig og Økonomiansvarlig i studentparlamentet.

Studentparlamentet er studentenes øverste demokratisk valgte organ ved UiO. De representerer de drøyt 27.000 studentene ved Universitetet og jobber opp mot rektor og ledelse i saker som angår studenter.

Da Universitas i 2017 kåret Oslos mektigste studenter ble daværende studentparlamentsleder Jens Lægreid stemt frem som den femte mektigste studenten. Ingen andre verv knyttet direkte til UiO kom høyere på listen.

Konstituerende: Studentparlamentet var 23. mai samlet for blant annet å velge en ny leder.Henrik Giæver

Arbeidsutvalg valgt

Med seg som leder får Wroldsen et arbeidsutvalg som skal bidra til å lede Studentparlamentet. Det ble Runa Kristine Fiske som nestleder, Linnea Barberini som kommunikasjonsansvarlig, Johannes Saastad som studie- og læringsmiljøansvarlig. Erlend Aag og Runa Kristine Fiske ble studentrepresentanter i universitetsstyret.