ANDREPLASS: UiO kommer dårlig ut når det gjelder antallet utestengte studenter.
ANDREPLASS: UiO kommer dårlig ut når det gjelder antallet utestengte studenter.AKRIVFOTO: Henrik Follesø Egeland.

Nest flest utestengte studenter på UiO

I mai 2019 er 240 studenter utestengt fra sin institusjon eller fratatt retten til å ta eksamen. På UiO har nesten dobbelt så mange mistet adgangen som på Oslomet.

Det viser tall fra Register for utestengte studenter (Rust). De holder oversikt for institusjoner som er omfattet av universitets- og høyskoleloven. Tallene er fra 18. mai 2019.

Les også: «Sofie» må jobbe 200 prosent for å forsørge ektemannen.

Universitetet i Oslo (UiO), som med sine 29 tilfeller har flest utestengte studenter av utdanningsinstitusjonene i hovedstaden, forteller at fusk på eksamen er den vanligste årsaken.

UiO har imidlertid nest flest tilfeller på landsbasis. Ved Tromsøs UiT har totalt 39 studenter blitt utestengt, eller fratatt retten til å ta eksamen – ti flere enn UiO. I tillegg viser tall fra SSB at UiO har nærmere 28.000 registrerte studenter totalt, mot UiTs 16.747.

Les også: Fritt frem for porno på lesesalen.

–⁠ UiO ligger nok på andreplass fordi vi er en stor institusjon, og fordi fakultetene jevnlig gjennomfører plagiatkontroll i eksamensarbeidet, opplyser UiO i en epost til Universitas.

Universitas har ikke lyktes med å få tak i historikk om tidligere registrert sanksjoner, ettersom registreringen slettes når sanksjonen utløper.

Les også: HF-studenter sliter mest på jobb­mar­kedet.