Får fortsette: OSI damehåndball får beholde plassen i 3. divisjon, til tross for tap på «walkover». Her ved en trening fra 2016.Arkivfoto: Sjur Stølen

OSI skulle rykke ned – ble reddet på målstreken

Andrelaget til OSI damehåndball rykket ned etter skjebnesvangert tap på «walkover». Nå får de likevel fortsette i samme divisjon.

Nedrykket kunne fått store ringvirkninger for resten av damehåndballen i OSI: Dersom 3. divisjonslaget hadde rykket ned, måtte de to lagene i divisjonene under flyttet seg én divisjon ned. Altså hadde OSIs fjerdelag måttet spille neste sesong i 6. divisjon – uten å havne på nedrykksplass.

–⁠ Regionen hadde flere plasser å fylle, og man fyller oppover. Hvis et lag ikke vil eller kan rykke opp fra divisjonen under blir det ledige plasser, sier Martin Sikkeland, trener for 3. divisjonslaget til OSI Damer, til Universitas.

Nå får OSI likevel beholde plassen, ettersom Kjelsås 2, som egentlig skulle rykket opp fra 4. divisjon, allerede har sitt førstelag i 3. divisjon.

Les også: Studentundersøkelsen: 1 av 4 studenter har sex hver uke.

Måtte melde «walkover»

Med 13 tap og ni seire på 22 kamper, endte OSI på tredje sisteplass i 3. divisjon kvinner, AVIS-serien, denne sesongen. OSI endte på lik poengsum som to lag over nedrykksstreken, men hadde registrert et tap på «walkover», etter å ikke ha mønstret nok spillere til en kamp mot Lillestrøm, og dermed var det dette som avgjorde.

–⁠ Man kan ikke ha flere lag fra samme klubb i samme divisjon. Samtidig er ikke nedrykksplass noe vi har siktet oss inn på. Det skal ikke kimses av hvor sterk 3. divisjon er, sier Sikkeland og legger til:

–⁠ Det er sjeldent at man rykker ned med 18 poeng.

OSI-treneren forklarer at det hver sesongslutt blir gjort en opptelling av antall lag som skal spille sesongen etter. Dersom et lag fra divisjonen under ikke ønsker å rykke opp, kan det føre til at lag i divisjonen over, som egentlig skulle rykket ned, får beholde plassen.

–⁠ Det hadde selvfølgelig ikke vært ønskelig om det hadde stått seg, og vi hadde rykket ned, men det er sånt vi må leve med at kan skje, sier han.

Les også: Abortkamp i Argentina: –⁠ Abortsaken får frem det verste i oss alle.

–⁠ Kjempepågang

Til tross for et scenario der OSI Håndball Damer kunne risikert å ha et lag i 6. divisjon neste sesong, tror ikke Sikkeland at det ville gått utover engasjementet for å spille.

–⁠ Det er selvfølgelig kjempepågang for å være med. Vi er et av Norges største idrettslag, og hadde hatt nok spillere, forsikrer han.

–⁠ Hva ville konsekvensene vært dersom det hadde blitt nedrykk?

–⁠ Det er helt vanlig at håndballag rykker ned, men jeg tror ikke det ville gått utover deltakelse. Det er alltid utskiftninger, sier Sikkeland.

Les også: Betaler tusenvis av kroner for å oppfylle profe­sjons­drømmen: –⁠ Bare topp­ka­rak­terer vil gjøre meg til lege.