Påtroppende arbeidsutvalg: Her gir det nye arbeidsutvalget ved Oslomet hverandre en god klem, etter at valgresultatene ble klare.Ingrid Ekeberg

Ola Gimse Estenstad er ny student­leder på Oslomet:–Jeg er over­lyk­kelig

Sammen med Marius Toresen som nestleder, skal Ola Gimse Estenstad lede arbeidsutvalget til Oslomets studentparlament.

Det ble bestemt under lørdagens møte for Studentparlamentet ved Oslomet. Både Estenstad og Toresen var på forhånd innstilt av valgkomiteen til å kapre vervene.

–⁠ Jeg er overlykkelig, sier en himmelfallen Estenstad (20) til Universitas, kort tid etter at han ble valgt av et enstemmig studentparlament.

Sykepleiestudenten har kun et halvt år bak seg i studentpolitikken, men har erfaring fra andre verv og fra Høyre. Universitas fikk huket tak i ham på det følelsesladde valgmøtet, mellom flere klemmer og lykkeønskninger.

Valgmøte: Under et møte for Studentparlamentet ved Oslomet skulle hele det nye arbeidsutvalget til Studentparlamentet velges.Ingrid Ekeberg

–⁠ Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg enda. Det var mye opp og ned i går, og stresset sitter litt i meg fortsatt.

–⁠ Hva tenker du om å skulle jobbe heltid som studentpolitiker?

–⁠ Det blir fantastisk. Jeg skal gjøre mitt aller beste for at alle får en verdig studiehverdag på alle måter, sier den påtroppende lederen.

Estenstad trekker frem bærekraft, ensomhet og et helhetlig blikk på studiehverdagen som de viktigste sakene.

Det nye arbeidsutvalget ved Oslomet ser slik ut:

Leder: Ola Gimse Estenstad

Nestleder: Marius Toresen

Læringsmiljøansvarlig: Vilde Henningsgård

Fagpolitisk ansvarlig: Anna Rebekka Løvmo

Avtroppende leder inn i universitetsstyret

Blant de mange vervene som skulle bekles denne lørdagen, var det hvem som skulle få representere studentmassen ved rektor Curt Rice sitt bord.

Det var ingen kvinner som hadde meldt seg som universitetsstyrerepresentant i forkant, men på møtet stilte Hedda Marie Westlin og Egle Juodziukynaite.

Studentparlamentet stemte Juodziukynaite frem som den kvinnelige representanten.

Blant de mannlige kandidatene ble den avtroppende studentparlamentslederen ved Oslomet, Bjørn Harald Hegreberg Garborg, valgt til å sitte i universitetsstyret.

Han vant over Rune Keisuke Kosaka, som er sittende universitetsstyrerepresentant, og i forkant var innstilt av valgkomiteen.

–⁠ Jeg er først og fremst en studentrepresentant for dem som trenger det mest, sa Garborg i sin valgtale.

I pausen la han ikke skjul på at han var overrasket over å vinne over den studentpolitiske ringreven Kosaka, som også har ledet studentparlamentet ved Oslomet.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg, påtroppende representant i universitetsstyret ved Oslomet

–⁠ Det er godt å føle at jeg skal gå gi av meg selv og den kunnskapen jeg har fått, men nå på en helt ny måte. Nå har jeg direkte påvirkningskraft, sier han.

Garborg trekker frem at honorarene til vervet, som ligger på 60.000 kroner som engangssum og videre 10.000 kroner for møter som varer i mer enn fire timer, skjerper kravene til vervet.

–⁠ Når man får et så vanvittig godt honorar, så betyr det at man må jobbe vanvittig mye. Jeg kommer til å være aktiv i sektoren, følge godt med og bruke av mitt nettverk.

De nye universitetsstyrerepresentantene ved Oslomet er:

Kvinnelig representant: Egle Juodziukynaite

Mannlig representant: Bjørn Harald Hegreberg Garborg

1. Vara: Rune Keisuke Kosaka

2. Vara: Hedda Marie Westlin

Lang dag: I alt skulle det påtroppende studentparlamentet ved Oslomet stemme inn studenter til 36 ulike verv denne lørdagen.Ingrid Ekeberg