Avskjediget: Rektor Jørn Mortensen ved KHiO informerte studenter og ansatte om oppsigelsen av en ansatt på mandag.Arkivfoto: Ketil Blom

KHiO-ansatt avskje­diget

En ansatt i undervisnings- og forskningsstilling ved Kunsthøgskolen i Oslo ble tirsdag avskjediget etter flere varsler om seksuell trakassering.

I en epost sendt til Kunsthøgskolen i Oslos (KHiO) studenter og ansatte skriver rektor ved institusjonen, Jørn Mortensen, at en ansatt er avskjediget.

Vedtaket er fattet av tilsettingsutvalget ved skolen, og ble gjort «etter at en undersøkelse har avdekket at den ansatte har utvist grov uforstand i tjenesten», heter det i eposten, som Universitas har fått tilgang på.

Bakgrunn: Anklagd for årevis med trakassering

Det var Klassekampen som først omtalte saken.

Vedkommende er med det den andre personen som har mistet jobben på skolen i kjølvannet av #metoo. Ytterligere én person har sagt opp jobben.

Skolen skal tidligere ha behandlet varsler mot den samme mannen, men konkluderte den gang med at «man i [...] saken [sto] overfor en situasjon hvor påstanden om at det har forekommet seksuell trakassering/tilnærmelser ikke er tilstrekkelig underbygget og saken [måtte] derfor avsluttes fra varslingsutvalgets side.»

Fikk krass kritikk i høst: Kritikk på skoletrappen

Klassekampen har vært i kontakt med advokat i Forskerforbundet, Christoffer Gjelde, hvor den oppsagte mannen er organisert, som forteller at de akter å påklage oppsigelsen.

–⁠ Vi er uenige i den rettslige vurderingen som er tatt, og har et annet syn på sakens faktiske side enn det KHiO legger til grunn. Vi vil derfor påklage vedtaket innen fristen, som er innen tre uker fra i dag, sier Hjelde til avisen.