Eget forsikringstilbud: Håkon Randgaard Mikalsen, leder for NSO, forteller at organisasjonen tilbyr egen forsikring for studenter i Norge.

Vil ha forsikring for studenter: –⁠ Staten forsømmer studentene

Hva skjer hvis en student skader seg i forbindelse med studiene? Dette er en frykt NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsen går rundt med.

Får du et Oslomet-skilt i hodet i morgen, faller ned fra BIs rekordlange rulletrapp, eller blir overfalt i UiOs mørkeste sjakt – og ikke har forsikring – så risikerer du å stå overfor et enormt pengesluk. Dette vil NSO-leder Håkon Randgaard Mikalsen til livs.

–⁠ Vi mener staten må sørge for at studentene er forsikret i utdanningssammenheng, sier Håkon Randgaard Mikalsen, leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Dette har vært en viktig sak for NSO i flere år, uten at noen regjering har tatt tak i det. Mikalsen mener det er på tide at universiteter og høyskoler skal få støtte til å gi studentene forsikring.

–⁠ Vi har gått til det skrittet at vi tilbyr en egen forsikring for alle studenter i Norge. Studentene må være forsikret mot uhell i utdanningssituasjoner.

Fikk du med deg Mikalsens leserbrev? –⁠ Vi må få råd til å studere

NSOs egne forsikringstilbud er gode, skal man tro Mikalsen selv. De har ikke som mål å tjene penger på forsikringen, men mener uansett at det egentlig ikke er deres bord å tilby studenter en rimelig forsikring.

–⁠ Det er et ansvar som vi mener det er helt uholdbart at studentene selv må ta.

Han påpeker også at man får forsikring av arbeidstaker når man er i jobb.

–⁠ I de aller fleste andre sammenhenger er du forsikra på arbeidsplassen. I studietiden kan man være mange år som student uten. Der forsømmer staten studentene.