Forbannet: NSO-leder Håkon Randgaard mikalsen er mildt sagt ikke fornøyd med statsbudsjettetEirik Bryhn Jacobsen

Studentnederlag:

Vil ikke endre stipend­for­slaget

De tre regjeringspartiene og Kristelig folkeparti er enige om et statsbudsjett. Studentenes kamp mot forslaget til endring i stipendforslag ble ikke vellykket.

–⁠ Herregud, vi er ekstremt skuffet og forbanna. Nå har regjeringen og KrF valgt å overse alle fornuftige innspill fra studenter og institusjoner, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO) Håkon Randgaard Mikalsen til Universitas.

Tirsdag kveld ble Høyre, Kristelig folkeparti, Fremskrittspariet og Venstre enige om at de ikke ville gjøre om på forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybøs forslag til endring stipendordning.

Endringen går ut på at man må fullføre en grad for å få omgjort 40 prosent av studielånet sitt til stipend. Med den nåværende ordningen holder det å følge studieløpet hvert semester.

Forslaget har ført til protester fra en samlet studentbevegelse, og en underskriftskampanje med over 20.000 underskrifter. Rangdaars Mikalsen mener dette viser at studentene har blitt nedprioritert i neste års budsjett.

–⁠ Jeg tror at det viser at regjeringen åpenbart ikke lytter til innspillene de får. Dette er innspill fra folk som rammes av de forslagene. Det viser at studentene ikke er en viktig budsjettpost i dette statsbudsjettet, og da er det åpenbart at det er noe vi må kjempe mot.

Han inviterer alle likesinnede til å demonstrere mot forslaget 29. november.