Skippertakernes drøm: I D-blokka på BI kan du lese mellom skillevegger med lyddempende trekk – noen steder natten lang.

Lese­s­al­test på Handels­høy­skolen BI

Universitas tester tre av de mest populære lesesalene i skippertakenes glasshus, Handelshøyskolen BI.

Selv i kapitalens høyborg er eksamensnervene ankommet de studentene med mest studielån på samvittigheten. Handelshøyskolen BI er ikke pyntet opp med røde, halvkommunistiske julestjerner enda, men studentene har kommet inn i moduset hvor de ikke bryr seg så mye om hvilken bekledning de blir sett med. I verste fall kan en BI-student ha opptil åtte eksamener på ett halvt år, og da kan det være kjekt å vite hvilken lesesal du burde satse på. Universitas har tatt turen til Nydalen for å sjekke.

Biblioteket, femte og sjette etasje i C-blokka.

Lydnivået tilsier at vi befinner oss på en middels hyggelig kafé, men vegg-til-vegg-teppet, skillevegger og ellers konsentrert gruppearbeid tar de største toppene. Dette er en lesesal forkledd som et bibliotek hvor mye av inventaret er tidligere bachelor- og masteroppgaver. Angsten er ikke i nærheten av hva UiO hadde å by på, for her går praten lett og ubekymret. BIs bibliotek er ikke stedet for å lese, men heller for å diskutere markedsplanen du helst skulle begynt på for tre måneder siden. Du befinner deg i femte/sjette etasje, men kaffen er plassert i første. De få kaffemaskinene som er plassert rundt om er ikke et fullverdig alternativ og trekker derfor godt ned. Inventaret er upåklagelig og moderne nok for den ellers høye semesteravgiften.

«Kafé-esk»: Det er vanskelig å skille lydnivået i biblioteket fra en kafé
  • Antall plasser: B
  • Distraksjoner: B
  • Nærhet til kaffe: D
  • Fysiske forhold: A
  • Lesesal, sjette etasje i B-blokka.

Dette er stedet hvor seriøsiteten er like høy som Radisson Blue-hotellet ved siden av. Stillheten er total og datamaskinene er nesten fraværende. I denne lesesalen ligger lovbøker, metodebøker og Dagens Næringsliv side om side. Fremtidige siviløkonomer har funnet sin plass i solen, under røde lamper av glass med plass til minst fire pensumbøker per plass. Her sitter de seriøse studentene, noe som også preger stemningen. Inventaret er noe sterilt, men nok av uttak for stikkontakter. Om du syns veien til kaffen var lang på biblioteket, så er det bare å kaste inn årene her. Du må sette av en god pause og rydde bort verdigjenstander om du skal ned for å hente din salted toffee macadamia latte fra Starbucksen i første. Riktignok finner du deg et sted å sitte de fleste tider på døgnet.

Hysj: Seriøse studenter sitter i stillhet i det sterile inventaret.
  • Antall plasser: B
  • Distraksjoner: A
  • Nærhet til kaffe: E
  • Fysiske forhold: B
  • Lesesalene, første etasje i D-blokka

D-blokka er det nyeste tilskuddet av leseverdige plasser på BI. At det er nytt preger også interiøret. På stilleavdelingen står skillevegger med lyddempende trekk som Blindern bare kan drømme om. Ringer en telefon her så må du gå rett ut glassdøren, for her skal du kunne høre en aksje falle på det teppelagte gulvet. Gjennom store skyvedører av glass kan du skimte gruppearbeid rundt runde bord. I denne avdelingen har studentene med hjemmeeksamen funnet sine plasser og diskuterer alt mulig annet, mens google docs-dokumentene stadig får større innholdsfortegnelse med uoppnåelige ambisjoner. Stort pluss for å være ti meter fra nærmeste kafé, og enda større pluss for at du kan jobbe uavbrutt frem til midnatt. I noen av avdelingene kan du sitte hele natten også, perfekt for skippertaksstudenter. Kast loss!

• Antall plasser: A
  • Distraksjoner: C