Tjener mest: Nok en gang var det BI-rektoren som tjente aller mest av Oslos rektorerOdin Drønen

Se hvor mye din rektor tjener: BI-rektor på inntekts­toppen

Blant rektorer ved offentlige utdanningsinstitusjoner har Svein Stølen stor grunn til å smile. Skattelistene for 2017 viser likevel at det lønner seg mest å jobbe i det private.

Onsdag 7. november ble skattelistene åpnet for offentligheten. Universitas har tatt en gjennomgang av inntektene til rektorer ved de største utdanningsinstitusjonene i Oslo.

Helt øverst på inntektslisten troner BI-rektor Inge Jan Henjesand, med en inntekt på 2.242.260 kroner i 2017. Dette var også tilfellet for skatteåret 2016, og Henjesands lønn har knapt økt siden den gang.

Tall fra i fjor: Skattelistene 2016

Penger i det private

BIs største konkurrent på privatskolefronten er den stadig voksende Høyskolen Kristiania. Den nyinnsatte rektoren Arne Krumsvik hadde i 2017 en inntekt på 839.561 kroner, men om lønnen hans skal matche sin forgjenger har han mye å se frem til.

I hele 2017 var Trond Blindheim rektor ved høyskolen, og Blindheim ligger også på andreplass over de mest innbringende rektorene. Han hadde nemlig en inntekt på 1.488.788 kroner i 2017.

Rektoren ved den private institusjonen Det teologiske menighetsfakultetet (MF), Vidar Leif Haanes, får kanskje sin lønn i himmelen, men han tjener ikke så verst her på jorda heller. Med en inntekt på 1.145.358 kroner ligger han godt over den norske gjennomsnittsinntekten.

Ligger bak: Høyskolen kristiania-rektor Arne Krumsvik var ikke rektor i 2017. Kanskje gjør han et lønnshopp i 2018?

Høyskolerektor på topp

Blant de offentlige utdanningsinstitusjonene Universitas har sjekket finner vi noe overraskende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen med en inntekt på 1.411.324. Hun har dermed gjort et aldri så lite byks fra 1.072.492 kroner i 2016.

På andreplass er Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo, på en knapp førsteplass. Stølen tiltrådte som rektor i midten av 2017, og hadde en inntekt på 1.292.570 kroner for hele året. Han ligger dermed foreløpig et godt stykke bak sin forgjenger Ole Petter Ottersen som hadde 1.937.274 i inntekt sitt siste hele år som rektor, i 2016.

Oslos andre universitetrektor, Curt Rice, har ikke vært Universitetsrektor i løpet av 2017, men tjente 1.167.832 kroner som rektor for Høyskolen i Oslo og Akershus, og ligger dermed et lite stykke bak Stølen.

Universitetsvinner: UiO-rektor Svein Stølen tjente mer i 2017 en Oslomet-rektor Curt Rice. Mon tro om det endrer seg nå som Oslomet har blitt et storbyuniversitet.

Det er imidlertid ikke langt ned fra Svein Stølen til rektor ved Kunsthøgskolen (KHiO) i Oslo, Jørn Mortensen. Han tjente 1.275.192 i 2017. Rett over Akerselva for KHiO finner man Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo(AHO), og rett under KHiO-rektor Jørn Mortensen på lista finner man AHO-rektor Ole Gustavsen. Han hadde en inntekt på 1.231.662 kroner i 2017.