Fornøyd: Fabian Ullrich, avdelingsleder ved Union 864, er klar for å servere studentene på Kringsjå.

Ny studentbar: –⁠ Kringsjå har fortjent dette

I 2016 ble puben på Kringsjå stengt til stor fortvilelse blant studentene. Nå har de endelig fått et nytt samlingssted: Union 864.

–⁠ Jeg er veldig fornøyd med uka vi har hatt. Vi har sett hvordan driften fungerer, både for meg selv og de ansatte her. Dermed kan vi tilpasse oss enda mer, sier avdelingsleder Fabian Ullrich.

I slutten av september åpnet dørene til den splitter nye kaffebaren, som også fungerer som restaurant og bar, rett ved torget i Kringsjå studentby. Ullrich forteller at de har fått gode tilbakemeldinger fra studentene.

–⁠ De fleste er enige i at Kringsjå trengte et serveringssted og et samlingspunkt. Vi har hatt en løpende dialog med studentene, og så langt har vi fått positive tilbakemeldinger.

I 2016 stengte SiO studentpuben på Kringsjå: –⁠ Det er løgn

–⁠ Bedre enn SiO-kantina

Som det eneste serveringsstedet på Kringsjå vil ikke Ullrich ekskludere noen, men presiserer at han først og fremst er glad for at studentene som bor på Kringsjå endelig har et sted å samles.

–⁠ Vi ønsker oss et livlig sted som kan være et sosialt knutepunkt for studentene. Vi vil bevise at vi kan lage noe bedre enn den gjengse SiO-kantina.

Tilgjengelig for organisasjoner

Åpningen av det nye serveringsstedet sammenfalt med åpningen av nye Kringsjå Studentby, og Ullrich er glad for å ha kommet i gang tidlig i semesteret.

–⁠ Den første uka bygget seg fint opp mot helgen. På lørdagen delte vi ut smaksprøver og hadde SiO-barnehagene på besøk, og på kvelden ble det arrangert quiz.

Ullrich lover at Union 864 også skal være tilgjengelig for studentorganisasjoner.

–⁠ Det er viktig å være proaktiv med tanke på å arrangere spennende aktiviteter for studentene. Fremover vil det bli viktig å promotere tilbudet studentene har.

SiO startet utbygging på Kringsjå i 2014: Vil fornye Kringsjå for én milliard

Fornøyde studenter

Jostein Sletten, som går bachelor i journalistikk på Oslomet, flyttet inn på Kringsjå for litt over en måned siden. Han forteller til Universitas at han ser behovet for et samlingssted for studentene.

–⁠ Jeg synes det var rart at det ikke var noe der fra før, men jeg ser absolutt behovet for det. Vi som bor der trenger et sted å møtes.