Få helsefreaks på Blindern: Tross salatbar på toppen, er det snus og hurtigmat som dominerer listen over de mest kjøpte varene på Bunnpris.
Få helsefreaks på Blindern: Tross salatbar på toppen, er det snus og hurtigmat som dominerer listen over de mest kjøpte varene på Bunnpris.

Snus eller røyk? Frydenlund eller Redbull? Dette kjøpes det mest av på Bunnpris:

Foretrekker studentene ved Universitetet i Oslo karbonade eller ostebaguette til lunsj? Hvilken øl er favoritten? Bunnpris Blindern har fasiten.

–⁠ Våre kunder handler mat de kan spise i farta, sier Waqas Ahmed, kjøpmann på Bunnpris Blindern.

Han mener det er forskjell på kundene hans, som er studenter, og kunder i andre dagligvarebutikker.

UiO-studentene kjøper stort sett mat fra salatbaren, eller baguetter og annen brødmat. Det er der brorparten av butikkens omsetning kommer fra.

–⁠ I andre dagligvarer går det mer tørrvarer, mens vi ikke selger så mye av det fra butikkhyllene.

Fikk du med deg Bunnpris-dramaet i 2004? Ostesjokk på Bunnpris

Rask mat populært

Universitas har fått tilgang på de 49 mest populære varene hos Bunnpris-filialen på Blindern. Ifølge tallene stemmer det at studentene er mest opptatt av salatbaren. Den ligger nemlig alene på toppen av bestselgerlista. På plassen bak finner man børek, med en kopp kaffe på en lite overraskende tredjeplass. På den forsmedelige fjerdeplassen har Atkins bar cookies & cream lagt seg.

At det selges mye mat man kan spise fort er tydelig på resten av listen. Bananer, som eneste frukt, ligger på sjetteplass. Deretter følger minipizza på 13. plass, berlinerboller på 16., ostebaguetter på 17. skoleboller på 20. og Mellombar Kokos & Sjokolade på 29.

Våre kunder handler mat de kan spise i farta

Waqas Ahmed, kjøpmann Bunnpris Blindern

I kampen om mest populære drikkevare har halvlitersflasken med Pepsi Max trukket det lengste strået med en solid femteplass. De knuser dermed halvlitersflasken med Coca Cola, som ikke har greid å klatre høyere enn til en 12. plass. Cola uten sukker 0,5 liter (tidligere Cola Zero, red. anm.) ligger på 24. plass.

Visste du at Bunnpris kan være stedet for å jakte på kjærligheten? Bunnpris-dama

I kampen om energidrikkene tar 0,25-litersboksen med sukkerfri Powerking en soleklar seier med sin 18. plass. Lenger nede på lista finner vi Redbull på 43. plass, én plass over Powerkings sukkerholdige variant.

Snus knuser sigaretter

Like utenfor topp 10 har snusklassikeren General Extra Strong funnet veien til ellevteplass. De er allikevel ikke bedre enn Epok Iceblue intense som befinner seg ett hakk foran det igjen, og Skruf fresh slim white på sjuendeplass. Ellers er snus generelt populært blant studentene på Blindern. Hele elleve forskjellige typer har sneket seg inn på lista over de 50 mest solgte produktene.

Sigaretter er imidlertid ikke like populære blant UiO-studentene. Det øverste merket er Marlboro Gold på 15. plass. På 19. plass finner man Camel Blue. Dette er de eneste sigarettproduktene på lista. Frydenlund fatøl kriget seg til en 45. plass som den eneste alkoholholdige drikken.

Hvorfor er det alltid kø på Bunnpris?

Annerledes butikk

Bunnpris på Blindern skiller seg også fra andre dagligvarebutikker ved at den kun har selvhjelpskasser. Dette mener Ahmed passer studentene som handler der perfekt.

–⁠ I løpet av dagen har vi veldig mange kunder innom. Det er mye småhandel som gjøres unna fort.

Han tror selvhjelpskasser blir mer og mer vanlig. Men inntil videre vet han kun om hans egen butikk og en i Trondheim som ikke har mennesker bak kassa.

–⁠ De fleste andre satser på en kombinasjon, sier han.