Stolt: Svein Stølen vil ikke svare for hva de gjør i Trondheim, men er selv fornøyd med å heise regnbueflagget ved UiO under Pride.
Stolt: Svein Stølen vil ikke svare for hva de gjør i Trondheim, men er selv fornøyd med å heise regnbueflagget ved UiO under Pride.

–⁠ Vi flagger med regn­bue­flagg under Pride

NTNU i Trondheim ville i utgangspunktet ikke heise regnbueflagget under Pride. Det gjør UiO hvert år.

Det var NRK som først omtalte saken om en ansatt ved Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) som ba ledelsen om å heise regnbueflagget utenfor hovedbygget i anledning en pride-markering i Trondheim.

–⁠ Jeg henvendte meg til NTNU som tidligere student og stolt NTNU-ansatt. Jeg tenkte at de ville vise verden at de verdsetter mangfold, sier NTNU-ansatt Kristoffer Halseth til kanalen.

Nå har imidlertid NTNU snudd, og besluttet å heise flagget likevel.

Hadde fått lov i Oslo

Dette har fått flere til å reagere. Blant annet leder i Trondheim Pride, Hannah Lerfaldet.

–⁠ Det er skuffende og uheldig at NTNU ikke gjør det samme, sier hun til NRK.

Hadde Halseth imidlertid jobbet ved Universitetet i Oslo (UiO) hadde han ikke behøvd å spørre engang. Der heises nemlig regnbueflagget hvert år under Oslo pride.

–⁠ Hva de gjør i Trondheim skal ikke jeg si noe om, men vi flagger under pride, både utenfor hovedbygget og i sentrum, sier rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen til Universitas.

Også rektor ved Oslomet, Curt Rice, er stolt over å heise regnbueflagget under Pride. Universitas snakket med ham før NTNU ombestemte seg.

–⁠ Jeg synes de bør heise flagget for å markere støtte til mangfoldet. Hvis de ombestemmer seg heier jeg på dem, sa Rice til Universitas.

Han forteller at det er noe universitetet har drevet med siden før han tiltrådte som rektor for i overkant av et år siden.

–⁠ Vi har aldri stilt spørsmål ved ordningen. Jeg synes det er stas å kunne feire Pride, sier Stølen.