Brukte 13.000 kroner på vann­flasker

Hvert år får deltakerne på Studentparlamentets handlingsplanseminar en gave for innsatsen. Under årets møte var gaven eksklusive vannflasker.

–⁠ Parlamentet har ganske strenge retningslinjer på hva vi kan kjøpe. Ting skal være etisk forsvarlige og miljøvennlige, fordi vi ikke ønsker å bidra til mer søppel, sier Studentparlamentets nestleder og kommunikasjonsansvarlig Ingrid Uleberg.

De som deltok på årets handlingsplanseminar mottok alle et bærenett med en penn, en flaskeåpner, og eksklusive vannflasker fra den danske produsenten Eva Solo. Prisen på vannflaskene alene kom på 13.050 kroner.

–⁠ Det er en gave til de som kommer på seminaret og skal sitte i parlamentet. Vi søker om penger til dette fra UiO, og fikk det innvilget, sier Uleberg.

Hun forklarer at man tidligere har pleid å gi gensere til de som møter opp på seminaret, men at disse ofte ikke blir brukt. Samtidig tror hun at flasker også vil kunne redusere mengen pappkopper som blir brukt av de oppmøtte.

–⁠ Det er en symbolsk gave til de som skal jobbe frivillig for studentene. Litt som den symbolske lønnen journalister i Universitas mottar.

For ordens skyld: Universitas' nyhetsredaktør, som var til stede under møtet, mottok også en av de eksklusive flaskene.

Lurer du på hva annet det brukes penger på i akademiske kretser?

  • UiO brukte en halv million på Arendalsuke – leide veteranskip
  • UiOs alkoholbudsjett: Så mye bruker ditt fakultet på alkohol
  • Arrangerte jubileumsfest til 33 millioner