Omstridt forbud: Til tross for trusler om straff for «å hooke» med fadderbarn, slapp en skyldig fadder straff.
Omstridt forbud: Til tross for trusler om straff for «å hooke» med fadderbarn, slapp en skyldig fadder straff.Odin Drønen

Student brøt hook­e­forbud på Oslomet

Den mye omtalte regelen på Oslomet hindret ikke kjærligheten fra å blomstre i fadderuka.

Som et forebyggingstiltak mot kleine situasjoner og mer alvorlige overtramp, innførte fadderstyret på journalistikk og fotojournalistikk i fjor et «hookeforbud». Kort fortalt hadde ikke faddere og fadderbarn lov til å hooke før fadderuken var over. I år har imidlertid enkelte sitt snitt til å tjuvstarte kjærligheten.

–⁠ Ikke så stress

Nylig mottok Universitas et tips om at det omstridte forbudet for første gang hadde blitt brutt. En telefon til Guro Gulstuen Nordhagen, fadderleder på journalistikk ved Oslomet, bekreftet fort tipserens mistanker.

–⁠ Jeg kan bekrefte at det har vært hooking. Men det har vært mellom voksne mennesker som omgås hverandre og ikke gjør noe ulovlig, sier hun til Universitas.

De fleste er inneforstått med at fadderuka ikke er en arena der man burde hooke.

Guro Gulstuen Nordhagen, fadderleder

Nordhagen presiserer imidlertid at hooking i dette tilfellet kun betyr klining, og at ingen lå sammen.

–⁠ Det gikk ganske greit. Det ble ingen stor greie. Vi tullet en del med det mellom hverandre, og vi er veldig fornøyd med fadderuka.

Universitas mener det må være lov å ligge rundt – også i fadderuka

Ingen konsekvenser

Tidligere har det blitt gjort klart at straffen for brudd på forbudet ville medføre inndragelse av fadder-T-skjorte, og utestengelse fra fadderaktiviteter. Likevel medgir Nordhagen at overtredelsen ikke fikk de varslede konsekvensene.

–⁠ Det vi har gjort når det har oppstått ting er å ta det opp mellom faddere. Hvis noen brøt forbudet skulle man ikke straffes. Med mindre det har skjedd noe ubehagelig. Ingen fadder-t-skjorter som ble inndratt.

For noen kan et hook i fadderuka bli skjebnesvangert: Fra togafest til giftemål

Nordhagen viser til at forbudets formål var å forhindre ubehagelige situasjoner, og at det har blitt møtt med positive tilbakemeldinger.

–⁠ De fleste er inneforstått med at fadderuka ikke er arena man burde hooke, men jeg tror ikke kjærligheten har latt glippe, legger hun til.

–⁠ Vil dere fortsette suksessen neste år tror du?

–⁠ Det er en fin retningslinje å ha, så jeg tenker det er helt greit å fortsette med.

Universitas har forsøkt å komme i kontakt med vedkommende som brøt forbudet, men etter en kort stund tikket det inn en melding fra Nordhaug:

–⁠ Ingen kommer til å utlevere noen, så dere trenger ikke mase om det!