Skål! Christen Andreas Wroldsen forteller at han er flink til å spille andre gode. Her nyter han en iskald, alkoholfri pils på Frederikkeplassen. Foto: Matilde Solberg Clemetsen
Skål! Christen Andreas Wroldsen forteller at han er flink til å spille andre gode. Her nyter han en iskald, alkoholfri pils på Frederikkeplassen. Foto: Matilde Solberg Clemetsen

Grønn Liste-Christen stiller som leder av Student­par­la­mentet

Grønn Liste kan få sin andre leder på rad. I dag offentliggjorde Christen Andreas Wroldsen at han vil overta lederroret etter Jens Lægreid.

–⁠ Jeg hadde sett for meg mange gode kandidater, men når jeg hørte at de ikke ville stille, tenkte jeg at jeg bare kunne stille selv, forteller andrekandidat for Grønn Liste, Christen Andreas Wroldsen.

Mens det i fjor var duket for en durabelig lederduell allerede før studentvalget åpnet, har det vært stille som i graven fra de ulike listene. Ingen visste om noen som hadde lyst til å stille – men nå – på valgets første dag har Studentparlamentet fått sin første lederkandidat.

Dette er sakene som forener og splitter studentpolitikerne: Ny pub på Frederikkeplassen, knuse SiO-monopolet eller legge ned Studentparlamentet

–⁠ Fin gjeng

Wroldsen har vært aktiv i studentpolitikken de to siste årene, først i Grønne Studenter – organisasjonen bak Grønn Liste, deretter som vararepresentant i både Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo og Velferdstinget i Oslo og Akershus.

–⁠ Studentparlamentet er en veldig fin gjeng. Selv om vi er uenige om noe, kan vi samle oss og få utrettet mye, forteller Wroldsen om motivasjonen for å stille.

Vil ha grønt universitet

Han forteller at han har vært politisk aktiv lenge og har en del ledererfaring.

–⁠ Jeg ser på meg selv som en bra leder, som kan spille andre folk gode.

Det er Studentparlamentet som bestemmer hva slags politikk lederen skal kjempe for, men Wroldsen legger ikke skjul på at bakgrunnen i Grønn Liste preger ham.

Universitas mener: Et bar på Frederikke kan gjenskape den magiske stemningen fra det legendariske ølteltet

–⁠ For meg er det aller viktigste å arbeide for et grønnere og bedre universitet.

I og med at Wroldsen foreløpig er den eneste kandidaten som har meldt seg inn i lederkampen, ligger det an til at Grønn Liste får sin andre leder på rad.

Les også: Slik stemmer du på din favoritt