Denne rektoren tjener mest. Men han er langt fra den rikeste
Det er ikke bare kulturell kapital man kan innhente på å være rektor ved høyere utdanning. Du kan dra inn en god del faktisk kapital også.
Skattelistene for 2016 ble gjort tilgjengelige. Dermed kan alle som vil fråtse i naboens eller i dette tilfellet rektorers lønninger og formuer.
Den rektoren som kunne glise aller bredest ved slutten av 2016 var rektor på Handelshøyskolen BI. Inge Jan Henjesand dro inn godt over to millioner kroner i lønn. Dette er nesten 200 000 kroner mer enn i 2015.
Allerede som nummer to finner vi UiOs gamle rektor Ole Petter Ottersen. Han klarte i sitt siste hele år som rektor å dra inn 1,9 millioner kroner. På tross av dette var litt mindre i fjor, er det fortsatt innbringende å være rektor på Norges eldste universitet.
Les også! – SiO-direktøren er en velferdsprofitør
Rektor på Norges musikkhøgskole (NMH) må finne seg i å være den som tjener minst på denne oversikten. Mannen, som holder til rett over plassen for Chateau Neuf dro inn i overkant av 700 000 kroner.
*Kari Bø er ikke lenger rektor på NIH. Ole Petter Ottersen har også forlatt UiO. Tine Widerøe tok over Westerdals i mars 2016.
Det ikke bare inntektene som er høye i Utdannings-Oslo. Også formuene har vokst seg store. Damen med den aller største mengden penger på bok er Nina Skarpenes, rektor på Politihøyskolen. Hun er god for over ni millioner kroner og dermed Oslos rikeste.
Etter inntektsåret 2014 hadde hun under to millioner kroner i formue. Skarpenes har altså økt formuen sin med nesten syv millioner kroner på to år.
Studentenes representanter: Nekter å kommentere skyhøye lederlønninger
Rett bak henne finner vi rektor på Det teologiske menighetsfakultet, Vidar Leif Haanes. Litt over åtte millioner kroner er å finne på hans bok.
Det er imidertid nok av rektorer uten formue. Blant annet Trond Blindheim, og mannen med den største inntekten, Inge Jan Henjesand.