Kompetent: Ordstyrer Tord Øverland styrte møtet i Velferdstinget med myndig hånd.

Delte ut millioner av studentkroner

Velferdstinget i Oslo og Akershus delte i år ut over 16 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert
velferdstinget
velferdstinget

Dette fikk de ulike organisasjonene:

  • Universitas: 3 225 000 kroner
  • Radio Nova: 1 575 000 kroner
  • Kulturstyret-medier: 500 000 kroner
  • Det Norske Studentersamfund: 950 000 kroner
  • Oslostudentenes Idrettsklubb: 800 000 kroner
  • Kulturstyret: 2 200 000 kroner
  • Velferdstinget: 2 650 000 kroner
  • Norsk studentorganisasjon: 3 589 000 kroner
  • Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI i Oslo: 735 000 kroner

Velferdstinget i Oslo og Akershus deler hvert år ut en betydelig del av studenters semesteravgift til studentforeninger og studentmedier. Mandagens tildelingsmøte var uvanlig stramt gjennomført og tidligere års utskeielser hva timeplan angår ble greit unngått, kanskje motivert av den litt klamme luften i møterommet ved Handelshøyskolen BI. Flere av delegatene uttrykte også takknemlighet for rask gjennomføring i tilbakemeldingsrunden etter møtet.

Ostehøvelprinsippet

De lengste debattene var også fraværende. Forslag om å søke mer penger av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) ble fremmet, men ganske enstemmig nedstemt etter sterke formaninger og trusler om et potensielt katastrofalt «ostehøvelkutt».

– Dersom SiO innvilger oss mindre enn vi ber om, har Velferdstinget vedtatt å bruke «ostehøvelprinsippet». Det betyr at alle søknadene blir kuttet med lik prosentandel, forklarer leder Sigrid Mæhle Grimsrud ved Velferdstinget i Oslo.

Drama

Arbeidsutvalgets innstilling gikk nesten uendret gjennom, med unntak av et forslag fra Martin Ulestad om å ta 75 000 kroner av Universitas` innstilling, og gi dem til Radio Nova.

Han argumenterte for at Radio Nova skulle slippe å bygge ned sin egenkapital som, etter hva Universitas kjenner til, er på over en halv million kroner. Dette forslaget gikk gjennom mot en håndfull motstemmer.

Sommer til sommer

Møtet vedtok også at arbeidsutvalget i Velferdstinget fra nå av skal sitte fra sommer til sommer, heller enn gjennom kalenderåret.

– Det åpner for at flere studenter kan sitte i fulltidsverv, siden det er mange studier der man ikke kan ta pause fra jul. Noen studier har praksis, og for eksempel medisin har eksamen i slutten av januar, sier Sigrid Mæhle Grimsrud.

Powered by Labrador CMS