Kutt gourmet er tilbake
Spisestedet Kutt gourmet på Blindern åpnet dørene igjen på onsdag.
Les vår anmeldelse av den gjenåpnede restauranten: En god konseptlunsj
– Du må spise her! Det er kjempebra, sier student Sigrid Valberg (24) til en venninne som fyker forbi.
Sigrid har nettopp vært og spist på Kutt gourmet for første gang. Hun forteller at hun har hørt mye positivt om spisestedet etter vårens tre-ukers prøveprosjekt.
– Det var bedre enn forventet. Nå er jeg mett og lykkelig!
Det var søsteren Anna Valberg (33) som tok henne med i dag.
– Jeg kjøper vanligvis ikke lunsj, men i vår ble det mange turer innom Kutt, forteller Anna Valberg, som jobber med studierekruttering på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Hun skryter av maten som ble servert under prøveprosjektet, og håper den blir like god nå som spisestedet har etablert seg permanent.
– Da blir det nok en ukentlig «søster-date», legger hun til.
En begrenset åpningstid gjør at vi føler oss trygge på at vi reduserer svinn også i restauranten
Per Christensen, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke
Fortsatt populært
Flere av torsdagens gjester var også innom i vår. En av dem er studenten Aurora Jacobsen (23).
– Jeg var her på gårsdagens åpning og var her flere ganger i mai. Kutt gourmet er et veldig godt tilbud; prisene er greie og råvarene er mer spennende enn på kantina Frederikke.
Konseptet er å lage retter av mat som ellers ville blitt kastet. Både Aurora og vennen Sigurd Hverven (24) er opptatt av miljøspørsmål og liker tanken på å redusere matsvinn. Men de finner det betenkelig at spisestedet bruker engangsservise.
– Fordi de framstiller seg som miljøvennlige og bærekraftige er det motstridende at de har plastskjeer og papirskåler. Det havner fort i restavfall selv om det kanskje kunne vært resirkulert, sier Sigurd, men understreker at de er glade for at restauranten er på plass igjen.
– Spisestedet holder et godt nivå. Det er bedre mat til en billigere penge.
Korte åpningstider
Serveringen på Kutt gourmet er begrenset til tidsrommet 12 til 14, eller så langt det er mat igjen. Det serveres én rett hver dag, og maten lages på løpende bånd. Det er den viktigste årsaken bak den korte åpningstiden, ifølge Per Christensen, direktør i SiO Mat og Drikke.
– Nå holder vi åpent til lunsj. En begrenset åpningstid gjør at vi føler oss trygge på at vi reduserer svinn også i restauranten. Vi ønsker å være sikre på at maten vi lager ikke går til spille, samt at den holder høy kvalitet når den serveres, sier han.
Christensen kan fortelle at det ikke er noen umiddelbare planer om å utvide åpningstiden.
– Vi har ikke avskrevet middagsservering. Men i første runde handler det å lykkes med lunsjserveringen.
Dialog med Mathallen
Christensen har tidligere fortalt Universitas at Kutt gourmet [ønsker å få på plass et samarbeid med Mathallen](2). Selv om ingen avtale foreligger ennå, er ledelsen i dialog med Mathallen om et langvarig leveranseprosjekt.
– For øyeblikket leverer Mathallen sine rester til prosjekter for flyktninger. Vi støtter fullt opp om det, og vi håper å få til en langsiktig ordning med Mathallen på et senere tidspunkt, sier Christensen.