Arkivfoto: Patrick da Silva Sæther

Utsetter valg på ubestemt tid

Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI har ennå ikke fått klarhet i ryktene om pengespill i forkant av årets generalforsamling.

Rykter om pengespill satte en stopper for den årlige generalforsamlingen til Studentforeningen ved Handelshøyskolen BI (SBIO) forrige uke. Etter planen skulle det velges ny ledelse og nye representanter til blant annet Velferdstinget i Oslo og Akershus (VT) og Norsk studentorganisasjon.

–⁠ Styret har fått informasjon om at det kan ha foregått pengespill på utfallet av sentrale verv i studentforeningen. Jeg har ikke konkret informasjon om hva slags pengespill det kan være snakk om, sier styreleder Thomas Skovli.

For tiden undersøker styret i SBIO ryktene ved å gjennomføre samtaler med alle kandidatene, i samarbeid med kontrollkomiteen.

Skovli forteller at styret nå er opptatt av å sikre at generalforsamlingen blir holdt på en ryddig og demokratisk måte.

Skal komme til bunns

Styremedlem Per Olav Myhre er usikker på hvor lang tid arbeidet vil ta.

–⁠ Vi kommer ikke til å bestemme oss for ny dato for generalforsamling før vi har gjennomført prosessen for å finne ut hva som har skjedd, sier han.

–⁠ Hvordan går dere fram i prosessen?

–⁠ Jeg kan ikke si så mye mer enn det vi har skissert på våre nettsider. Vårt eneste fokus er å gjøre dette på en ryddig måte.

–⁠ Er det uheldig for BI sitt omdømme at slike rykter oppstår?

–⁠ Jeg vil ikke spekulere i det. Vi baserer oss på de ryktene som har kommet, og tenker ikke på så mye annet enn å komme til bunns i hva som har skjedd.

Svært alvorlig

VT er en av organisasjonene som skulle fått nye representanter valgt inn fra SBIO. Leder av VT og tidligere politikk- og samarbeidsansvarlig i SBIO, Kaia Marie Rosseland synes studentforeningene gjør helt rett i å utsette valget.

–⁠ Dette er så langt bare rykter, men SBIO-ledelsen gjør det riktige ved å ta tak i dette, sier hun.

Hvis det stemmer at noen har satt penger på hvem som blir valgt til de forskjellige vervene, vil det være svært alvorlig, mener Rosseland.

–⁠ Det er for det første ikke lov, og det er synd hvis man skal begynne sånn i valg av verv, sier hun.