POPP-IS: Arnt Maasø øker sin popularitet ytterligere hos sine isglade studenter. Fra venstre: Miriam Gregersen, Marte Beisvåg, Rachel Solie, Martine Engebretsen Li, Marit Grønnevig, Morten Steingrimsen og førsteamanuensis Arnt Maasø.
POPP-IS: Arnt Maasø øker sin popularitet ytterligere hos sine isglade studenter. Fra venstre: Miriam Gregersen, Marte Beisvåg, Rachel Solie, Martine Engebretsen Li, Marit Grønnevig, Morten Steingrimsen og førsteamanuensis Arnt Maasø.

Her er UiOs beste foreleser

Arnt Maasø er kåret til UiOs beste foreleser. Pengepremien på 20 000 kroner feirer han med å kjøpe krone-is til studentene.

–⁠ Hvem vil ha jordbær, hvem vil ha sjokolade? spør Arnt Maasø bachelorstudentene utenfor Institutt for Medier og kommunikasjon (IMK).

Da førsteamanuensis Arnt Maasø kom til finalen i Studentparlamentets pris «Årets foreleser», ymtet han frempå at han ville bruke pengepremien på krone-is til studentene. Maasø gikk seirende ut av finalen, og 25. mai tar han i mot både prisen og 20 000 kroner. Og Maasø er mann for sitt ord.

–⁠ Ja, hehe, jeg måtte jo gjøre som jeg hadde lovet, sier en glad vinner.

–⁠ Som forventet

Det var hans egne studenter i Studentutvalget ved IMK som nominerte ham til den gjeve prisen. Bachelorstudentene utenfor IMK er fornøyd med seierherren, ikke først og fremst på grunn av isen de nettopp har spist.

–⁠ Ble dere overrasket da Arnt vant Undervisningsprisen?

–⁠ Nei. Det var som forventet. Det er en veldig velfortjent pris, mener Morten Steingrimsen.

–⁠ Arnt er best! Han bryr seg om studentene sine og er alltid tilgjengelig på mail, Twitter, Facebook og telefon. Og så er han genuint interessert i det han driver med, forteller Ingrid Mjøs og Rachel Solie.

«Mens andre forelesere underskriver høytidelig med ’’Med vennlig hilsen’’, undertegner Arnt gjerne med ’’Fred og vårblomster’’.»

Marit Grønning, student

–⁠ Arnt er kompis, han er en av «kidsa». Han digger teknologien sin, og er lite selvhøytidelig. Mens andre forelesere underskriver høytidelig med «Med vennlig hilsen», undertegner Arnt gjerne med «Fred og vårblomster», sier Marit Grønning.

Bringer verden til Blindern

En av begrunnelse fra juryen er at Maasø har brakt arbeidslivsrelevans inn i bachelorstudiet i Medievitenskap. Gjennom «Medievitenskapelig frokost», bruk av blogg og praksisfag med utplassering i næringslivet har Maasø fått til dette.

Maasø tror studentene har glede av å komme nærmere arbeidslivet og å lære å formidle til flere enn bare sensor.

–⁠ Jeg tror også det er mye morsommere og mer forpliktende å skrive for en større lesergruppe. Studentene får også mer respons underveis, og ikke bare en karakter på slutten av semesteret. På frokostseminarene kommer det folk fra ulike bransjer og stiller spørsmål. Det lærer man mye av, sier Maasø.

Student Marte Beisvåg er enig.

–⁠ Ofte kan det være vanskelig å se forbindelsen mellom det vi gjør her på Blindern og hva som er relevant i arbeidslivet. Men gjennom blogging og frokostmøtene lærer vi å se linken til verden utenfor Blindern, sier hun.

Preppy professor

Til tross for den spandable isrunden, er ikke hele pengepremien brukt opp. Maasø har allerede noen ideer om hva han kan bruke pengene på.

–⁠ Jeg er jo veldig mye ute og besøker studenter i næringslivet, og så har jeg bare én dress. Så kanskje en ny dress. Eller en foreleserjakke.

–⁠ Hvordan ser en foreleserjakke ut?

–⁠ Det er en sånn tweedjakke med «skinn-patches». Ellers så så jeg en Gant-plakat som reklamerte for preppy «professor-look». Kanskje det hadde vært noe. Jeg må jo satse på «foreleser-looken» nå, smiler UiOs beste underviser.