VIL HJELPE DEG: Ved hjelp av bevegelsessensorer vil disse studentene gi deg oversikt over hvor det er ledig plass. F.v. Thorbjørn Fritzøe Nielsen, Aslak Kaisol Gaaserud, Ivan Setek og Andre Stokke.

Lager lesesal-app

Lei av å lete etter ledig leseplass på Høgskolen? Et nytt skoleprosjekt kan gi deg oversikten over hvor det er ledig på iPhone.

–⁠ Jeg hører om sykepleierstudenter som går rundt i en over en halv time for å finne leseplass. Hvorfor ikke bare gå til en skjerm eller til iPhonen din å finne ut nøyaktig hvor det er ledig? spør Thorbjørn Fritzøe Nielsen, dataingeniørstudent ved Høgskolen i Oslo (HiO).

Sammen med fire medstudenter er han i full gang med den avsluttende bacheloroppgaven. Ved hjelp av avansert teknologi skal studentene lage et system som gjør det mulig å sjekke på internett om grupperommene for dataingeniørlinjen er ledige eller ikke.

–⁠ Vi skal benytte bevegelsessensor og kortlesere for å registrere om det er noen i rommet, og hvem som er i rommet, forklarer Nielsen.

Med kortleseren skal en ifølge Nielsen også lettere kunne kontrollere at grupperom blir brukt av de samme som har reservert rommet.

Vil ha full oversikt

Noen uker ute i prosjektet har guttene allerede planene klare for hvordan prosjektet kan videreutvikles etter levering. De ønsker at systemet skal brukes på alle leseplassene og grupperommene på Høgskolen slik at man til enhver tid vil se om det finnes ledig plass.

–⁠ Vi ønsker å få til dette, og hadde håpet at dette kunne komme på hele skolen. Dette kan vi helt fint legge inn på leseplasser også, sier Nielsen.

–⁠ Vi ser for oss en informasjonsskjerm ved inngangen der man kan sjekke om leseplasser eller grupperom er ledige, legger han til.

Får støtte

Nielsen mener dette vil føre til en bedre utnyttelse av leseplassene på Høgskolen.

–⁠ Tanken er at hvem som helst kan bruke hvilket som helst rom, når som helst, forklarer Nielsen.

Han får støtte fra Daniel Massie, leder i Studentparlamentet ved HiO.

–⁠ Det er et interessant prosjekt. Jeg skulle gjerne sett det bli gjennomført på hele Høgskolen, sier en entusiastisk Massie.

–⁠ Det hadde vært flott om de kunne inkludert lesesalene også, føyer Massie til.

Prosjektet skal være klart til innlevering i slutten av mai.