Sogns­vanns­banen stenges

På grunn av reparasjon av skinnegangen vil linje fire og fem mellom Majorstuen og Sognsvann stenges i tre måneder i sommer.

–⁠ Vi vet at dette kan være en ulempe for mange studenter, men målet å er forbedre tilbudet, sier informasjonsrådgiver i Oslo sporveier Birgitte Bye.

Fra og med 28. mai og ut august vil alle avganger med linjene fem mellom Majorstuen og Sognsvann innstilles. Linje fire avkortes og stopper på stortinget. Hele fundamentet under skinnegangen skal skiftes ut.

–⁠ På grunn av dårlig fundament har vi ikke kunnet kjøre i vanlig hastighet mellom Majorstuen og Blindern. Nå vil både hastighet og sikkerhet økes, sier Bye.

–⁠ Har dere ikke akkurat gravd opp på samme strekningen?

–⁠ For to år siden gjorde vi noe av arbeidet, men da hadde vi ikke penger nok til å fullføre, sier Bye.

Treg buss

Nordiskstudent Gunnar Renslo (23) tar Sognsvannbanen hver dag. Han ble rammet forrige gang Sognsvannsbanen måtte stenge.

–⁠ Dette er til å bli sprø av. Jeg foretrekker å ta t-banen. Nå må jeg vel ta bussen. Den er både trang og treg, sier Renslo.

Medisinstudent Lillian Leknes (20) er langt på vei enig.

–⁠ Kjenner jeg sporveiene rett, vil de ikke sette opp nok ekstrabusser til å dekke tilbudet. Da blir det mye vanskeligere for meg å komme meg til lesesalen, sier hun.

Ferdigstilles

–⁠ Vi har lagt opp to bussruter for å dekke tilbudet etter t-banen med like mange avganger som før, sier Bye i Oslo sporveier.

–⁠ Er det tilstrekkelig med én buss per t-bane?

–⁠ Det er mye av grunnen til at vi har lagt arbeidet til sommeren. Slik slipper vi å ramme så mange, i og med at de fleste studentene har sommerferie. Dessuten vil vi åpne strekningen Majorstuen – Blindern en måned før resten av strekningen, sier Bye.

–⁠ Når vil dere stenge av neste gang?

–⁠ Nei, nå skal vi gjøre oss helt ferdig, sier Bye.