Påtvinger oss karbosjokk
Med sin «pasta-krakk«-kampanje vil Bunnpris gjøre studenter om til tjukke, humørsyke diabetikere. Hvorfor? Vi Spør: Bunnpris Blindern.
– Jeg skjønner ikke. Da må du prate med butikksjefen.
Butikksjef Steinar Sørum tar over telefonen.
– Hei du. Hvordan går det med pasta-krakk-kampanjen? – Det går en del pasta.
– Har dere noe langsiktige mål med kampanjen? – Det er vel at vi ønsker flere middagskunder inn til oss. Det er Bunnpris sentralt som styrer dette.
– Er du klar over at pasta inneholder mye karbohydrater? – Nei, ikke sånn direkte. Jeg har heller ikke bestemt at vi skal kjøre denne kampanjen. Det er det de sentralt som gjør.
«Folk må jo ta ansvar selv.»
– Dersom en spiser for mye karbohydrater, vil dette lagres som fett på kroppen. Hva tenker du om det? – Ikke noe verre enn at vi selger sjokolade og øl. Like helseskadelig det. Folk må jo ta ansvar selv.
– På sikt kan høyt karbohydratinntak øke insulinnivået i blodet, og føre til diabetes type 2. Har du reflektert over dette før du satte i gang å selge billig pasta? – Jeg har ikke satt i gang kampanjen, jeg bare henger opp plakatene.
– Vi har snakka med Fedon Lindberg, som er sterkt imot denne kampanjen. Mener du at du selv har et bedre grunnlag enn ekspertene når det kommer til ernæringstips? – Det blir veldig feil at jeg skal svare på dette. Han får mene sitt.
– Men du har besvisst utsatt rådville studenter for en helseskadelig trussel, vil du vurdere din stilling? – Nei, definitivt ikke.
Steinar Sørum ringer opp igjen til daglig leder i Universitas.
– Kan jeg få snakke med noen ansvarlige? Jeg ble nettopp kontaktet angående denne kampanjen. Er dette tull? Jeg som butikksjef har jo ikke noe med dette å gjøre. Dette er jo et kosthold anbefalt_ av Fedon Lindberg.
– Les spalten, du. Vi tar opp dagsaktuelle ting, og så setter vi det litt på spissen.