Forsiden av universitas:

Bygning

  • Har problemer

Person

  • Roper varsku.

Fås i stativer, auditorier, kantiner og dasser – hele året, 61 år i strekk.

Kommentarsitat:«Alt hadde vært fint om ting hadde vært bedre. Det er rektors feil. Og regjeringens.»

Kultur

Student fikk idé

Hva har påklistra adjektiver, kuriøse detaljer og retoriske spørsmål til felles? De er alle elementer i en nokså standard interessevekkende ingress på en kultursak i Universitas. Kultursaker som fra tid til annen finner veien inn i spaltene: «Student ga ut bok», «Studenter ga ut plate», «Lærested lanserer nettside», «Studenter fant på arrangement», «Engasjert student ønsker at andre studenter skal bli engasjerte».

Nyhet

Student fikk nesten makt

Politikk. En gang i året snakker vi politikk – i hvert fall nesten. Studentparlamentsvalget starter med et smell – «Nå skal det bli ekte debatt om de reelle skillelinjene i studentpolitikken!» – det fortsetter med en øredøvende stillhet, og avslutter som regel med et valg hvor en av ti studenter stemmer. Etterpå kommer diskusjonene om hva man gjorde feil. Konklusjonen er at man må ha mer ekte debatt om skillelinjene i studentpolitikken.

Studietid

Student fikk tips

De blå sidene i Universitas. Kloke hoder har kalt seksjonen avisens «Catch as catch can»-sider, hvilket er utlagt: alt funker – så lenge det er en student med i bildet (fortrinnsvis ikke foran en bygning – da er det, som sagt, en nyhetssak). Typisk sak: «Studenter fant på noe rart. Vi ble med. Noe skjedde.»

Mann foran bygning slår alarm

• Det er en del nyheter du kommer til å lese en del av i Universitas. To til fire ganger i måneden oppdager for eksempel et institutt at de har vanvittig dårlig råd. Dette utløser utsagn fra bestyrer eller dekan av typen «Smertegrensen er nådd». Økonomiproblemene følges opp et par uker senere. Denne gangen sier den samme kilden «Smertegrensen er snart nådd». I begge tilfeller blir kilden enten avbildet foran en bygning eller bak en pult på kontoret sitt.

• Det finnes også andre folk som står foran bygninger og er bekymret. Vi nevner i fleng: Studentpolitikere som ikke får oppslutning. Studenter som har blitt fanget i byråkratiet. Studentboligbestyrer Tom Olstad som har velmenende formaninger til studenter som ikke klarer å steke pizzaer uten å utløse brannalarm. Ulike saker med forskjellig grad av alvorlighet – men alle står de foran bygninger og roper varsku. Hele året.

Humanistisk prosjektsemester

Ett halvår. Femten kulturhistorikere. Et slunkent budsjett. Vil du vite hvordan arbeidslivet etter studiene kunne ha vært? Vi tar deg med på et seksmåneders fantasileir til et sted der humanister får jobb, og hvor folk vet hva hermeneutikk faktisk betyr. For godt til å være sant? You bet. Men hva er egentlig sannhet? Diskusjonen fortsetter hele høsten på HumProSem.

Powered by Labrador CMS