Studentflørt per byte
En nyskapning på Blindern kan gjøre datasalene til det heteste sjekkestedet.
Når snøen nå laver ned og Blindern føles kaldere, større og mer ensomt en noensinne, tennes samtidig et lite lys i Universitetets Cyberspace. Nettsiden Blinderndate er en ny havn for alle flørteivrige UiO-studenter. Her kan du legge inn en profil og et bilde, sende og motta meldinger og søke etter «match».
Vi prøvde lykken med følgende profil:
Navn: Dag
Fødselsdato: 1976-09-30
Kjønn: Mann
Interesser:
Røyke
Drikke kaffe
Beskjed:
Hei. Noen der ute som vil date en ensom sjel?
Svartolkning
En dag går. Ingen treff. Ingen beskjeder. Enda en dag svinner. Ingenting.
Her må den tunge initiativ-skjeen tas i egen hånd. Følgende beskjed blir sendt til «Nathalie», som ifølge Blinderndate er en 56 prosent match:
Hei. Har du lyst til å ta en kaffe på Blindern i løpet av dagen?
Etter noen timer kommer svaret.
Klart det, kaffe er bra (o: Men nå er jeg hjemme, så meldingen din litt sent.
Forsøksvis positivt. Men ingen invitt til noen romanse. Som Blinderndate-nybegynnere tør vi ikke annet enn å prøve noen andre.
Hei. Har du truffet noen her?
Denne meldingen sender vi til «Hanne». Noen dager senere tikker svaret inn.
Hei igjen
Hva skal dette bety? Er dette en invitasjon til en flørt? Eller et hastig og høflig «ikke interessert»? Tør ikke svare nå heller. Etter å ha sendt ut diverse meldinger uten å fått svar er tiden inne til å spørre om det er fremgangsmåten det er noe feil med. Da er det ikke annet å gjøre enn å gå til kilden: skaperne av Blinderndate. Til alt overmål viser det seg at «Nathalie» egentlig heter Tonje Nathalie Olsen og er en av de som står bak nettsiden.
Et bra bilde
– He he, ja, jeg husker den meldingen, ja.
– Kan vi møtes?
– Ja, hvis du kan nå?
Fem minutter senere sitter vi på Frederikke og prater med «Nathalie». Som anstand har hun tatt med seg medprogrammerer Sonni Christine Jakobsen, som bruker «Sonni» som alias i Blinderndate.
– Et bra bilde er viktig, sier Sonni.
Hun gir råd om hva man gjør for å få kontakt med folk på nettsiden.
– Og det kan vel kanskje være lurt å ta med litt andre interesser enn kaffe og røyk kanskje ...
Nathalie kommer til unnsetning.
– Ja, men hvis kaffe og røyk er deg i et nøtteskall så er det jo riktig å gjøre det slik ...
Blinderndate er resultatet av at Sonni og Nathalie sammen fire andre medstudenter jobbet med et prosjekt om nettdating i forbindelse med kurset HumIt 1730. Den enkle, men funksjonelle nettjenesten er bare åpen for studenter med UiO-adresse, og har foreløpig 70 brukere. Men Nathalie og Sonni håper og tror det blir mange flere.
– Jeg tror absolutt det er plass for en slik tjeneste. Det trenger ikke å være så lett å bli kjent med folk på Blindern. Og undersøkelsene vi gjorde om nettdating viste at det er stadig flere som synes dette er en grei måte å møte folk på, sier Nathalie.
– Og det kan være lettere å ta kontakt på nettet enn å begynne å snakke med sidemannen i kantina, sier Sonni, og ser på bordene rundt oss.
– Men Nathalie, hadde du virkelig blitt med på den kaffen hvis du fortsatt var på Blindern den dagen?
– Ja. Jeg er såpass sosial av meg at jeg helt sikkert hadde blitt med.
Moralen må bli at det er trygt og godt å date på nettet, men for å komme noen vei kreves likevel det gode gamle, og i date-sammenheng ofte fraværende, motet.